Ex -Yu

Todorić: Ramljaku nije teško kontrolisati sve procese u Agrokoru

Todorić: Ramljaku nije teško kontrolisati sve procese u Agrokoru
Foto: Arhiva | Todorić: Ramljaku nije teško kontrolisati sve procese u Agrokoru

ZAGREB- U novoj objavi na blogu osnivač “Agrokora” Ivica Todorić napisao je da vanrednom povjereniku za “Agrokor” Anti Ramljaku nije teško kontrolsati sve procese u “Agrokoru” jer, po njegovim informacijama, još nije osnovano stalno vjerovničko vijeće.

Todorić navodi da, koliko je njemu poznato, stalno vijeće povjerioca još nije formirano dok su u privremenom predstavnica skupine velikih dobavljača Marica Vidaković (Kraš), predstavnik malih dobavljača Mato Brlošić,  predstavnici Knighthead Capital Management, kao predstavnici onih koji imaju obveznica, predstavnici Sberbank of Russia kao predstavnici neosiguranih povjerenika i predstavnici Zagrebačke banke kao predstavnici osiguranih povjerenika.

„S obzirom da (privremeno) vjerovničko vijeće donosi odluke većinom glasova prisutnih, jasno je da Anti Ramljaku nije teško kontrolirati sve procese u ‘Agrokoru’, budući da su većina od pet članova njegovi ljudi“, objavio je Todorić u četvrtak.

U vijeću povjerioca, dodao je, sjede ljudi koji su učestvovali u kreiranju i pisanju Zakona, a zatim su bili pravni savjetnici Anti Ramljaku. Tako je prvi predstavnik Knighthead fonda u privremenom vijeću povjerioca bio Tin Dolički, koji je ujedno bio i pravni savjetnik Ante Ramljaka. Nesumnjivo je da bi se i u ovom slučaju radilo o sukobu interesa, kaže Todorić.

Todorić zaključuje da je izbor članova vijeća povjerioca krajnje netransparentan, da o broju članova i skupinama povjerioca odlučuje isključivo vanredni povjerenik, da su ovlaštenja vijeća povjerenika nejasne. Zaključuje takođerda Ante Ramljak koristi vijeće povjerenika za provođenje plana raznih skupina na čelu s Knighthedom, a sponzorisanih od premijera Plenkovića i ministara Dalić i Božinović, što će rezultovati velikim otuđenjem novca za te iste skupine.

Osim za prvog predstavnika Knighthead fonda u vijeću povjerenika Tina Doličkog, Todorić tvrdi da je u sukobu interesa i predstavnik skupine 'velikih dobavljača' (Kraš) čiji je savjetnik bio Ante Ramljak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije