Ex -Yu

U Tekiji bujice odnijele mostove

U Tekiji bujice odnijele mostove
U Tekiji bujice odnijele mostove

BEOGRAD - Posljedice nevremena u Tekiji, u opštini Kladovo na istoku Srbije, veoma su ozbiljne, pošto su bujice odnijele mostove, nanijele mulj i počupale drveće, a blatom i stablima zatrpale 90 odsto stambenih zgrada.

Evakuacija je obavljena brodom i džipovima Žandarmerije koji jedini mogu da pređu potok koji presijeca put ka Kladovu, javlja "Blic".

U Tekiji su pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije, Žandarmerije i pogranične policije koji distribuiraju hranu i vodu i motre nad razvojem situacije.

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić kaže da se očekuje da u Tekiji tokom dana bude postavljen pontonski most.

Voda trenutno stagnira, a tokom dana trebalo bi da stigne i 21 pumpa, navodi Marić i očekuje da će se situacija postepeno smiriti i vodostaj opasti.

Grabovica, koja se kao i Tekija nalazi u opštini Kladovo, i dalje je velikim dijelom potopljena, i bukvalno je odsječena od svijeta, a od jutros ekipe čamcima odvoze bolesne ljude i iz sela Milutinovca.

Dodatne probleme pravi voda između nasipa odbrambenog toka Dunava i centra sela.

"Stvorila se velika količina voda, i oko 400 kuća je oštećeno i poplavljeno. Srećom, meštani sela Gabrovica su na vreme evakuisani, i nema ugroženih. Sve raspoložive pumpe za crpljenje vode su angažovane", rekao je pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice Saša Rančić.

Od noćas traje zbrinjavanje evakuisanih ljudi u hotele, a bolesni se hospotalizuju u zdravstvenim ustanovama.

Klizišta i poplave odnijeli su dijelove puteva Kladovo - Negotin i teško oštetili ostalu infrastrukturu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije