Ex -Yu

Ubistvo humanitarca: Porodica zaklanog hrvatskog zeta slomljena bolom

Ubistvo humanitarca: Porodica zaklanog hrvatskog zeta slomljena bolom
Ubistvo humanitarca: Porodica zaklanog hrvatskog zeta slomljena bolom

Nakon što su džihadisti iz Islamske države objavili snimak brutalnog odsijecanja glave britanskog humanitarnog radnika Dejvida Hejnsa (44) , njegov brat Majk Hejns skrhan bolom je u ime cijele porodice poslao saopštenje u vidu tužnog prisjećanja.

"Dejvid je bio poput mnogih, jedan običan čovjek. Rođen je 1970. godine, roditelji su nas voljeli obojicu, naše čitavo djetinjstvo vrtjelo se oko porodice. Porodični dani i praznici u karavanima i šatorima su nam ostali u lijepom sećanju. Mi smo vaspitani tako da znamo da razlikujemo dobro od lošeg, mada u mladosti možda i nismo uvijek birali dobro", započeo je Majk, a prenosi Blic.

Snimak autentičan!

Ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije potvrdilo je danas da je video snimak pogubljenje Britanca Dejvida Hejnsa - autentičan.

"Sve ukazuje na to da je video snimak autentičan, nemamo razloga da vjerujemo u suprotno", rekao je predstavnik Forin ofisa, a prenio je AFP.

Zatim je nastavio:

"Bio je dobar brat, uvijek uz mene kada je trebalo. Nadam se da je on isto mislio o meni. Kada je bio dobrog raspoloženja, uvijek je bio glavna faca na žurkama, ali u drugim prilikama je znao da bude najtvrdoglavije i najiritantnije stvorenje. Vjerovatno bi on to isto rekao za mene".

Majk kaže da se Dejvid nakon završetka škole zaposlio u pošti, da se poslije pridružio ratnom vazduhoplovstvu kao inženjer aeronautike. A onda se skrasio kraj svoje izabranice Luiz s kojom je dobio djevojčicu Betani.

"Bio je ponosan na kćerku, a siguran sam da je i sad, gde god da se nalazi".

Surovo ubijeni humanitarac odrastao je u Pertu u Škotskoj, gdje živi njegova kćerka iz prvog braka.

"Moj otac je heroj", rekla je njegova 17-godišnja kćerka, čije ime nije navedeno, za londonski Ivning standard.

"Sada si mi toliko potreban, a nema te", tuguje za ocem mlada djevojka. Na pitanje šta bi voljela najviše na svijetu, odgovorila je "da se moj tata vrati kući".

U daljem saopštenju, Majkl Hejns navodi:

"Radio je za UN na Balkanu, pomagao je ljudima kojima je to bilo potrebno, bez obzira na rasu, uvjerenje ili religiju. Tokom boravka na Balkanu počeo je da shvata da je humanitarni rad polje na kom je želio da radi.Napustio je ratno vazduhoplovstvo i zaposlio se u Skotrejlu. Kao i u svaki posao, i u ovaj ušao pun entuzijazma. Upoznao je i oženio drugu suprugu Draganu i dobili su danas kćerku Ateu (4). Radost s kojom je otišao da radi u Siriju za mene i našu porodicu je najvažniji element cijele ove tužne priče. Voljela ga je cijela porodica i užasno će nam nedostajati", završio je Majkl. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije