Ex -Yu

Uhapšena vlasnica pitbulova: Starac pokušao da spasi mačku od pasa

Uhapšena vlasnica pitbulova: Starac pokušao da spasi mačku od pasa
Uhapšena vlasnica pitbulova: Starac pokušao da spasi mačku od pasa

NOVI SAD - Igora Maksimović (29) iz Petrovaradina, čija su dva pit bul terijera jutros ubila 84-godišnjeg Đurađa M, uhapšena je, rečeno je u novosadskoj Policijskoj upravi (PU).

"Njoj je određeno 48-časovno zadržavanje, a na teret joj se stavlja teško krivično djelo protiv opšte bezbjednosti počinjeno iz nehata. Vlasnik pasa je njen muž koji se trenutno nalazi u Njemačkoj", rekla je portparol novosadske PU Mileva Tomić.

Ona je dodala da su razjareni psi pobjegli iz dvorišta kuće na Bukovačkom putu 92 u Petrovaradinu jutros u 6.50 časova, a potom napali i na smrt izujedali Đurađa M.

Direktor "Zoohigijene" Aleksandar Bursać rekao je za lokalni Radio "021" da su na molbu forenzičara uzeti brisevi dva psa, a sačinjen je i zapisnik.

"Psi su odvedeni u prihvatilište za pse u naselju Šangaj. Oni će biti na posmatranju, a potom će, prema nalogu republičkog veterinarskog inspektora, biti kastrirani i sterilisani. Prema riječima supruge vlasnika dva pit bula, psi su bili u potjeri za jednom mačkom, a čovjek je pokušao da je odbrani i odvoji pse. Međutim, njemu nije bilo spasa", naveo je Bursać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije