Ex -Yu

Ukupno 37 godina zatvora za krijumčare stranaca

Ukupno 37 godina zatvora za krijumčare stranaca
Ukupno 37 godina zatvora za krijumčare stranaca

BEOGRAD - Apelacioni sud u Beogradu osudio je na ukupno 37 godina zatvora 12 lica koja su za novac organizovala krijumčarenje stranaca i nedozvoljeni prelazak granice Srbije sa Mađarskom, saopšteno je iz ovog suda.

Apelacioni sud pravosnažno je osudio Nebojšu Pejića na zatvor od šest godina, Dejana Aleksića i DŽoela Pašina na po četiri godine, Stevana Mrđanova i Danijela Prćića na po tri i po godine zatvora, a Dejana Kljajića, Dragana Kovačevića, Slavišu Borovčanina, Radivoja Sekulića i Slavišu Stefanovića na po tri godine zatvora.

Ivan Petrović je osuđen na kaznu zatvora od šest mjeseci, dok je Matiji Petroviću izrečena uslovna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora od šest mjeseci sa rokom provjere od dvije godine, navodi se u presudi objavljenoj na sajtu suda.

U presudi se navodi da je prvookrivljeni Pejić od početka jula do kraja novembra 2011. godine na području Subotice, Loznice i Banje Koviljače, zajedno sa Blaškom Vacijem koji je ranije pravnosnažno osuđen, organizovao kriminalnu grupu za krijumčarenje stranih državljana i nedozvoljeni prelazak granice Srbije ka Mađarskoj.

Oni su uzimali 1.050 evra po stranom državljaninu - migrantu, od čega su Blaško Vaci i Nebojša Pejić za sebe uzimali do 80 evra po jednom migrantu, a ostali članovi grupe od 10 do 40 evra ili od 50 do 500 evra po jednoj turi.

Oni su na taj način omogućili da 194 strana državljanina nedozvoljeno borave u Srbiji, putuju kroz Srbiju i pređu srpsko - mađarsku granicu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije