Ex -Yu

Vučić: Logična odluka Španije o Kosovu

Vučić: Logična odluka Španije o Kosovu
Foto: Ilustracija | Vučić: Logična odluka Španije o Kosovu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas u Beogradu da je logična odluka španske Vlade da samoproglašeno Kosovo isključi iz pregovora o proširenju EU.

Vučić je naveo da bi ove godine u Srbiju mogao da dođe španski Kralj Felipe, kojem je, kako je rekao, ponovio poziv za posjetu Beogradu, tokom Ekonomskog foruma u Davosu. 

"To bi bila još jedna važna poseta za Srbiju", rekao je Vučić novinarima poslije svečanosti obilježavanja 40 godina postojanja Instututa za kardivaskularne bolesti "Dedinje". 

Vučić je naveo i da je predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani juče u Beogradu rekao da pravno obavezujući sporazum između Beograda i Prištine "ne podrazumijeva priznanje". 

Predsjednik Srbije je dodao da još nema tačne forme u kojoj bi taj sporazum trebalo da bude potpisan, a da neke zemlje insistiraju na modelu "dvije Njemačke". 

"Postoje predlozi da se naši sporovi sa Albancima reše pre toga, smatram da nije dobro da održavamo zamrznuti konflikt, ali ni da ostavljamo taj problem našoj deci", rekao je Vučić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije