Ex -Yu

Vučić: Oni koji se ne vrate sa ratišta biće hapšeni i zatvarani

Vučić: Oni koji se ne vrate sa ratišta biće hapšeni i zatvarani
Vučić: Oni koji se ne vrate sa ratišta biće hapšeni i zatvarani

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić ponovo je pozvao sve građane Srbije koji ratuju po ratištima u svijetu da se vrate u zemlju, jer će u suprotnom biti hapšeni i zatvarani.

Vučić je rekao da će biti donesen zakon u Skupštini Srbije i da će odgovarati svi građani Srbije koji ratuju po ratištima u svijetu.

"Ukoliko se ogluše o naše zahteve, mi ćemo u skladu sa zakonom preduzimati mere prema tim licima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On kaže da će ta lica odgovarati i da će dobiti zatvorske kazne. "Biće privođeni pravdi, uhapšeni, pa zatvoreni, u skladu sa zakonom", rekao je Vučić.

On je ponovo pozvao sve građane Srbije koji su otišli u Ukrajinu da se bore da se odmah vrate svojim porodicama, jer to nisu ratovi u kojima Srbija i Srbi treba da učestvuju na bilo koji način.

"Srbija nije u ratu ni sa kim i neće da vodi ratove. Hoćemo u miru da gradimo bolju i drugačiju Srbiju od onoga kakva je bila", rekao je Vučić.

On je dodao da srpske bezbjednosne službe znaju za gotovo svakog građanina Srbiji koji ratuje na nekoj od strana i da su možda nepoznata dva do tri lica u Ukrajini i deset lica koja ratuju u Siriji.

Vučić ističe da Srbija radi zajedno sa najmoćnijim svjetskim službama i da je veći problem na teritoriji raške oblasti.

"Kao što nije naš rat u Siriji, tako nije ni u Ukrajini. Naš je posao da štitimo živote naših ljudi", dodao je Vučić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije