Ex -Yu

Vučić: Posjeta Merkelove, izraz povjerenja

Vučić: Posjeta Merkelove, izraz povjerenja
Vučić: Posjeta Merkelove, izraz povjerenja

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da predstojeća posjeta njemačkog kancelara Angele Merkel Srbiji predstavlja izraz velikog međusobnog povjerenja između dvije zemlje.

On je prilikom susreta sa novoimenim ambasadorom Njemačke u Beogradu Akselom Ditmanom rekao da se nada da će njegova saradnja sa Vladom Srbije biti uspješna i u korist jačanja političkih i ekonomskih veza dvije zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vučić je upoznao njemačkog ambasadora o rezultatima fiskalne konsolidacije i drugih ekonomskih mjera, kojima je cilj stvaranje povoljnog poslovnog okruženja.

"Nadam se da će se još više nemačkih kompanija odlučiti za ulaganje u Srbiji, ne samo da iskoriste povoljne uslove poslovanja, nego da nam prenesu deo nemačke radne etike", rekao je Vučić i dodao da je Srbija posvećena reformama i evropskom putu.

Ditman je istakao da se veoma raduje saradnji i da će svoj diplomatski rad posvetiti, prije svega, napretku Srbije na evropskom putu.

"Evropska unija nije potpuna bez Srbije", naglasio je njemački ambasador i dodao da u Njemačkoj veoma cijene lično angažovanje Vučića u dijalogu sa Prištinom, kao i spremnost za regionalnu saradnju koja doprinosi stabilnosti zapadnog Balkana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije