Ex -Yu

Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO

Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO
Foto: Tanjug | Vučić: Vojna neutralnost nije prepreka za saradnju sa NATO

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru u Beogradu sa predsjednikom Parlamentarne skupštine NATO Paolo Alijem, da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO kroz Partnerstvo za mir.

Predsjednik Vučić i Ali su se saglasili da učešće delegacije Skupštine Srbije na godišnjim zasjedanjima Parlamentarne skupštine NATO, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumijevanju i povjerenju.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsjednik Srbije je zahvalio na ulozi KFOR kao garanta bezbjednosti na Kosovu i Metohiji.

Vučić je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO u okviru mehanizama Partnerstva za mir u interesu jačanja stabilnosti, posebno u regionu Zapadnog Balkana.

Predsjednik Parlamentarne skupštine NATO Paolo Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u proteklom periodu između Srbije i NATO intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije