Ex -Yu

Vučić se sastao sa Orbanom

Vučić se sastao sa Orbanom
Vučić se sastao sa Orbanom

BUDIMPEŠTA - Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, uoči zajedničke sednice dvije vlade.

Prethodno su premijer Vučić i predsjednik Mađarske Janoš Ader konstatovali da su bilateralni odnosi dvije države u usponu i izrazili nadu da će zajedničkim djelovanjem uspostaviti preventivne mjere za suzbijanje migrantske krize.

Predsjednik Ader je naglasio da ni Srbija ni Mađarska nisu krive za nastalu situaciju, ali da moraju da rade na zaštiti svojih državnih teritorija u procesu velike seobe naroda koji se dešava u svijetu.

Kako je saopštila Vladina Kancelarija za medije teme razgovora srpskog premijera i predsjednika Mađarske bile su i bilateralni ondosi dvije države, proces evrointegracija, saradnja u oblasti energetike i projekat rekonstrukcije i modernizacije pruge Beograd - Budimpešta.

Inače, nakon razgovora dvojice premijera u četiri oka, biće održana zajednička sjednica dvije vlade, koje bi zatim trebalo da potpišu više sporazuma, a premijeri će se obratiti medijima.

Vučić i Orban otvoriće i Poslovni forum srpskih i mađarskih privrednika, a planirano je da srpski premijer položiti vijence na Trgu heroja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije