Ex -Yu

Vučić u posjetu Kosovu poveo sina Danila

Vučić u posjetu Kosovu poveo sina Danila
Foto: Tanjug | Vučić u posjetu Kosovu poveo sina Danila

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji danas boravi među kosovskim Srbima, u politički i bezbjednosno osjetljivom trenutku poslije ubistva Olivera Ivanovića, poveo je sa sobom i sina Danila.

Ova njegova pojseta je, s obzirom na okolnosti, vjerovatno na neki način i najznačajnija od kako je na nekoj od državnih funkcija, a analitičari procjenjuju da može biti i presudna po opstanak Srba u pokrajini, ali i dalji tok dijaloga sa kosovskim Albancima i ukupno stabilizovanje političkih procesa u pokrajini i šire.

Vučić je kao premijer 3. aprila 2016. godine obišao Trepču, manastir Banjsku, Kosovsku Mitrovicu, jezero Gazivode i Zubin Potok.

Prethodno je na Kosovu i Metohiji boravio 14. januara 2015, kada je otvorio porodilište u Pasjanu, nedaleko od Gnjilana u Kosovskom pomoravlju.

Bila je to prva posjeta jednog predsjednika Vlade Srbije od 1999. godine Kosovskom pomoravlju.

Tada je posjetio i Štrpce, na samom jugu KiM, a zatim Gračanicu, gdje je otkrio spomenik Kralju Milutinu, ktitoru manastira Gračanica.

Za Božić, 2014. godine takode je posjetio Gračanicu, a u maju 2013. posjetio je Leposavić i Kosovsku Mitrovicu.

Sa Vučićem su od jutros na svim sastancima i njegovi bliski saradnici, direktor vladine Kancelarije za KiM Marko Ðurić, te šef BIA Bratislav Gašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije