Ex -Yu

Vulin:Brine me što Hag ćuti o navodnom trovanju Miloševića

Vulin:Brine me što Hag ćuti o navodnom trovanju Miloševića
Vulin:Brine me što Hag ćuti o navodnom trovanju Miloševića

VLASOTINCE / Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin rekao je da ga brine izostanak reakcije Haga o navodnom Miloševićevom trovanju.

Nekadašnja portparolka tužilaštva u Hagu Florens Artman je rekla da se Milošević sam trovao lijekom "rifampicin" s ciljem da pogorša sebi stanje da bi bio pušten da se brani sa slobode, a onda pobjegao za Rusiju.

"Ne brine me gospođa Florens Artman, od nje smo to i očekivali. Ona uostalom mora da pere svoju biografiju zbog učešća u svemu što se de[avalo tada u to vrijeme, ali me brine to što Haški tribunal ćuti" rekao je Vulin novinarima u Vlasotincu.

Ministar se zapitao zašto Artman nije pozvana da odgovara za nepoštovanje suda na primer, jer "reći tako nešto to znači da u tom sudu može da unese ko šta hoće, i radi ko šta hoće".

"Jel moguće to u jednom sudu? Pa ako nije moguće, a nije moguće, onda bi morao da odgovara za nepoštovanje suda", dodao je Vulin .

Vulin je primjetio da Hag reaguje za mnogo manje nepoštovanje i mnogo blaže izjave naših državljana i "malo pa malo zovu i traže izručenje".

"Brine me da to nije priprema za neke druge i opravdanje za neke druge smrti i opravdanje da neko drugi sutra ako, daleko bilo, umre, da se kaže pa to je on u suštini sam tražio, možda je i htio da se ubije. Do sada je ta selektivna smrt uvijek pogađala optuženike iz redova srpskog naroda, nijednog drugog", izjavio je Vulin.

Zato su, kako je napomenuo, takve izjave i zabrinjavajuće i opasne.

"Da je Artman tako nešto rekla za bilo kog drugog haškog optuženika i posebno neke druge nacije, mi bi već danas slušali kritike iz cijelog svijeta, kako je to što govori sramota, kako povređuje dostojanstvo ljudi, kako ne možete tako nešto da govorite", dodao je Vulin.

Ali, kako navodi, s obzirom na to da je govorila o Miloševiću i o jednom Srbinu, nema osuda.

"Sasvim je u redu baciti blato na nekoga i sasvim je u redu reći nešto što je potpuna laž, u najmanju ruku potpuno neprovjereno", rekao je Vulin.

Artmanova je u intervjuu hrvatskom nedjeljniku "Ekspres", koji su prenijeli mediji u regionu, rekla da se Milošević sam trovao "rifampicinom", te da mu je taj lijek "neko dostavio u ćeliju". Uzimajući taj lijek, kako ona kaže, koji se koristi u liječenju lepre, Milošević je poništio djelovanje lijeka za visoki krvni pritisak, od kojeg je patio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije