Ex -Yu

Zaev: Razjasnio sam sve nesuglasice s Vučićem

Zaev: Razjasnio sam sve nesuglasice s Vučićem
Foto: Tanjug/Fena | Zaev: Razjasnio sam sve nesuglasice s Vučićem

SARAJEVO - Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je su on i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razjasnili sve nesuglasice i dogovorili se da će sarađivati.

On je u intervjuu za regionalnu televiziju N1 kazao da su Srbi i Makedonci bliski narodi, kao i da građani dvije zemlje žele dobru saradnju a dvije zemlje "imaju odličnu perspektivu".

"Srbija nije imala neki uticaj ili loše namjere prema Makedoniji. Svakako, bilo je komentara u predsjedničkoj kampanji, pominjanja 'makedonskog scenarija', ali ja ne ulazim duboko u to", rekao je Zaev.

Prema njegovim riječima, tokom radne večere lidera zapadnog Balkana, sa "tadašnjim premijerom, a sadašnjim predsjednikom Aleksandrom Vučićem razjašnjene su sve te nesuglasice".

"Mi smo pružili ruku i obećali da ćemo sarađivati", rekao je on.

On je dodao i da je Makedonija imala i bilateralni susret sa premijerkom Anom Brnabić, koja je "otvorila neke lijepe perspektive".

"Ja sam to potvrdio. Ovde su bili i ministri spoljnih poslova. Preuzeli smo obavezu da slijedimo ono što žele naši građani. Naši građani žele saradnju. Mi smo bliski narodi, zaista imamo odličnu perspektivu. Političari moraju da otvaraju takve perspektive, da ih unapređuju u korist građana i Makedonije i Srbije", zaključio je Zaev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije