Ex -Yu

Zagorec krijumčario oružje preko BiH

ZAGREB - Hrvatski general Vladimir Zagorec bio je pod intenzivnom istragom Interpola tokom 1995. i 1996. godine zbog krijumčarenja oružja i vojne opreme radikalnim, islamističkim, terorističkim organizacijama preko Hrvatske i BiH, tvrdi portal "Necenzurirano.com", pozivajući se na tajni Interpolov dosije.

Prema tajnom dosijeu Interpolove istrage o povezanosti balkanskih političkih elita sa radikalno islamističkim terorističkim organizacijama, agenti Interpola i obavještajnih službi zapadnoevropskih zemalja sumnjali su da Zagorec ugovara prodaju oružja sa radikalnim islamističkim organizacijama, i to preko Hasana Čengića, jednog od najbližih saradnika Alije Izetbegovića.

Portal navodi da dokumenti tajnog Interpolovog dosijea dokazuju da je Zagorec, kao visoki zvaničnik hrvatskog Ministarstva odbrane, u dogovoru sa Čengićem odobravao velike isporuke oružja i vojne opreme.

Oružje i opremu bi preuzimali Čengićevi izaslanici, te ih transportovali najčešće u BiH, odakle je dio te opreme, prema podacima iz Interpolovog dosijea, završavao i na Kosovu, ali i kod islamskih terorističkih organizacija, povezanih s terorističkim grupama na teritoriji BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije