Ex -Yu

Zagrepčanka policiji predala arsenal bombi, oružja i eksploziva

Zagrepčanka policiji predala arsenal bombi, oružja i eksploziva
Zagrepčanka policiji predala arsenal bombi, oružja i eksploziva

ZAGREB - Žena koja je imala oružja, municije i eksplozivnih sredstva za pravu malu vojsku dobrovoljno je predala zagrebačkoj policiji svoj arsenal, pa zbog ilegalnog oružja neće snositi odgovornost.

U njenoj eksplozivnoj zbirci našle su se čak 52 ručne bombe, 9 ručnih kumulativnih bombi, 16 ručnih dimnih i CS bombi, 10 mina, više kolutova sporogorećeg štapina i elektrodetonatorskih kapisli, nekoliko stotina komada trotilskih metaka, 3 ručna bacača, 5 pištolja, 8 pušaka, puškomitraljez, 4 prigušivača, dijelovi pušaka, te oko 9.000 komada municije, javlja Hina.

Policija podsjeća da svi koji prijave oružje neće prekršajno ni krivično odgovarati te poziva sve koji dobrovoljno žele predati ilegalna ubojita sredstva da to bez straha od sankcija učine pozivom na broj 192 ili u najbližoj policijskoj stanici.

Takođe, kažu da im je anonimnost potpuno zagarantovana.

Policija, međutim, moli građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske stanice kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog povređivanja. Po oružje će, nakon poziva, doći policajci u civilu s vozilom bez policijskih oznaka.

Dobrovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a hrvatski građani se o svemu dodatno mogu informisati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, navodi policija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije