Ex -Yu

Zaplijenjen heroin krijumčaren iz Turske

BEOGRAD - Kriminalistička policija uhapsila je dvije osobe u Zemunu i zaplijenila dva kilograma heroina visokog procenta čistoće, koji je prokrijumčaren iz Turske.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, M. Z. /64/ i N. K. /61/ su uhapšeni u porodičnoj kući M.Z. u Zemunu prilikom primopredaje heroina koji je N.K. prokrijumčario iz Turske.

N.K. je to činio u specijalno izrađenoj šupljini akumulatora svog automobila marke "mercedes", registarskih oznaka BiH.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije i Tužilaštva za organizovani kriminal su u više akcija tokom 2014. godine, od organizovane kriminalne grupe koju je predvodio M. Z, oduzeli ukupno sedam i po kilograma heroina, namijenjenog beogradskom tržištu.

Heroin  je nabavljao uglavnom u Turskoj i krijumčario ga preko Bugarske u Srbiju, u količinama od po nekoliko kilograma, gdje ga je miksovao i prodavao, stičući ogromnu protivpravnu imovinsku korist.

M. Z. i N. K. osumnjičeni su da su izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i neovlašćene proizvodnje i stavljanja  u promet opojnih droga, te  predati su postupajućem tužiocu za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije