Ex -Yu

Zebec: Nestali brigadir HV Jure Zadro bez mrlje u karijeri

Zebec: Nestali brigadir HV Jure Zadro bez mrlje u karijeri
Zebec: Nestali brigadir HV Jure Zadro bez mrlje u karijeri

ZAGREB - Iako je prošlo 10 dana otkako je 56-godišnji brigadir Hrvatske vojske Jure Zadro nestao, ni policija ni Vojna policija ne otkrivaju detalje neuspješne potrage koja je počela još 23. aprila.

Toga dana  je načelnik Odjela u Upravi za komunikaciono-informacijsku bezbjednost sistema Glavnog staba Oružanih snaga, kako glasi puni naziv njegova radnog mjesta, posljednji put viđen na zagrebačkoj Savici, u blizini kasarne "Croatia" u kojoj je radio.

"Riječ je o brigadiru HV bez ikakvih mrlja i problema u karijeri", tvrdi šef Vojne policije Tihomir Zebec, čija služba, zajedno s redovnom policijom MUP-a, pokušava utvrditi što se zaista dogodilo s njim.

Iako nije u samom vrhu vojne hijerarhije, nestanak tako visoko rangiranog oficira izazvao je nemir u bezbjednosnim službama Republike Hrvatske. Brigadir je najviši visokočasnički čin, ispod njega je pukovnik, a prvi iznad njega je čin brigadnog generala, koji spada u generalske činove.

"Bio je više-manje dosta samozatajan, nenametljiv u službi. Nije imao nikakvih problema na poslu i teško mi je zamisliti što mu se uopće moglo dogoditi", rekao je jedan vojni radnik koji ga poznaje.

S obzirom na to da je riječ o osobi zaposlenoj u vojsci, za njim tragaju i MUP i Vojna policija, ali niko od njih zasad ne želi komentarisati informacije da je brigadir Zadro imao porodičnij ili finansijskih problema, donosi "Jutarnji list".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije