Gradovi

Admir Katica razgovarao sa predstavnicima Sindikata policije

Admir Katica razgovarao sa predstavnicima Sindikata policije
Foto: MUP KS | Admir Katica razgovarao sa predstavnicima Sindikata policije

SARAJEVO - Održan je još jedan radno-konsultativni sastanak ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admira Katice sa predstavnicima Sindikata policije Kantona Sarajevo na kojem su razmotrene brojne aktuelne teme.

Predstavnici Sindikata policije KS, predvođeni predsjednikom Saimom Smajlovićem, najavili su obilježavanje 26. godišnjice Sindikata policije KS, 1. juna, te sportske igre koje će se održati u sklopu obilježavanja.

U nastavku sastanka načelno je postignut dogovor oko sugestija koje je Sindikat policije Kantona Sarajevo iznio na prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o radnim odnosima državnih službenika i namještenika MUP-a Kantona Sarajevo i Uprave policije, a o čemu će se sindikat i pismeno očitovati.

Jedna od tema bila je i inicijativa zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Arijane Memić o uvođenju menzi za policijske službenike. Zajednički stav je da će se po pitanju ove inicijative odlučiti u skladu sa Zakonom o radu i Kolektivnim ugovorom za policijske službenike, vodeći računa o pravima policijskih službenika, a cijeneći inicijativu kao nastojanje za unapređenje rada policije u interesu građana.

Sastanku sa članovima Sindikata policijskih službenika KS prisustvovao je i policijski komesar Fatmir Hajdarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije