Gradovi

Dodik pozvao da se glasa za opoziv načelnika

Dodik pozvao da se glasa za opoziv načelnika
Dodik pozvao da se glasa za opoziv načelnika

KNEŽEVO/SKENDER VAKUF - Milorad Dodik, predsjednik RS, rekao je da će kontrolni organi RS istražiti kako je radio Bore Škeljić, načelnik opštine Kneževo/Skender Vakuf, pitajući se kako je moguće raspolagati javnim sredstvima i zapošljavati ljude bez odluka Skupštine opštine.

On je danas nakon održanog sastanka sa odbornicima koji čine skupštinsku većinu u Kneževu/Skender Vakufu podržao odluku Skupštine opštine da u nedjelju bude održan referendum o opozivu Škeljića.

"Kao predsjednik Srpske došao sam da podržim odluku skupštinske većine o referendumu jer je ona legalna i legitimna", rekao je Dodik.    

Predsjednik RS naveo je da je odluka o održavanju referenduma potpuno legitimna jer je načelnik uzurpirao, privatizovao, kriminalizovao i na svaki drugi način obesmislio vršenje ove javne funkcije.         

On je ocijenio da je Kneževo/Skender Vakuf kao opština sunovraćeno u beznađe pozivajući sve građane Kneževa/Skender Vakufa da u nedjelju izađu na referendum i podrže opoziv načelnika.

Dodik je rekao da će postojeća situacija u ovoj opštini natjerati vlasti i njega kao predsjednika RS da se ovakve stvari moraju zakonski sankcionisati i da se Vladi Srpske da pravo da uvede prinudnu upravu.

Odluku skupštinske većine u Kneževu/Skender Vakufu za opoziv Škeljića podržao je i Petar Đokić, lider SP-a, koji je rekao da je Kneževo/Skender Vakuf postalo talac politike načelnika i ličnog stava koji je nanio ogromnu štetu i zaustavio šansu za razvoj ove opštine.

Radovan Marić, predsjednik Skupštine opštine, rekao je da je ubijeđen da će građani Kneževa na referendumu opozvati načelnika, dok je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Kneževu/Skender Vakufu Drago Popović rekao da su sve pripreme za održavanje referenduma završene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije