Gradovi

Medžlis IZ objekat prisvojio prevarom?

Medžlis IZ objekat prisvojio prevarom?
Medžlis IZ objekat prisvojio prevarom?

DOBOJ - Prevarena sam jer je poslovni prostor koji sam namjeravala da kupim završio u rukama Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Doboj, tvrdi farmaceutkinja Nada Đurović, koja je nakon najave deložacije apoteke danas pristala da sama isprazni poslovni prostor.

"Tvrdim da novac niko nije dao, zato što mi je slučajno prije dva mjeseca gospodin iz Odbora IZ rekao: 'Vi morate shvatiti, mi ne možemo ništa da kupimo, mi možemo samo zemlju dati', kao što je navodno data zemlja, 'a za to smo dobili prostor'. To je bio dogovor neki i verifikovano je da su oni vlasnici", kaže Đurovićeva, te dodaje da "poslovne prostore u Doboju drže tri i po čovjeka, koji se dogovaraju na kafama, u advokaturama".

Ona navodi da je 1. avgusta 2011. uzela u zakup poslovni prostor u Ćuprijskoj ulici, u koji je uložila 17.800  KM,  te 12. decembra iste godine otvorila apoteku, a već u novembru 2012. saznala da se prostor prodaje.

"Ukupno su bile tri licitacije, zadnja licitacija je bila u decembru 2013. godine, na koju sam jedina došla. Mislila sam da ću uspjeti kupiti prostor, naravno uz dogovor za sva moja ulaganja, čak sam platila i četiri kirije, od 590 KM, da bi u februaru 2014. došao iz IZ hodža Bajro, poručio da je to njegov prostor i da njemu plaćam kiriju", priča ona.

Bajro efendija Džafić, glavni imam Medžlisa IZ Doboj, navodi da je sporni poslovni prostor kupljen na licitaciji.

"Mi smo imali nekretninu nad kojom je opština utvrdila opšti interes i za ta sredstva smo morali kupiti drugu nekretninu, i onda smo se javljali na licitaciju i poslije treće licitacije smo ponudili veću vrijednost", kaže on.

On tvrdi da su u dva navrata Đurovićevu obavijestili da su kupili poslovni prostor i nudili joj da se dogovore o daljoj saradnji, ali je "ona počela da vrijeđa, naziva ga pogrdnim imenima", pa su od gradske uprave tražili da ih uvede u posjed, na osnovu čega je zakazana jučerašnja deložacija.

Iz Administrativne službe grada nismo uspjeli dobiti informaciju da li su ispoštovane sve procedure tokom prodaje spornog poslovnog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije