Gradovi

Ministrica najavila unapređenje usluge ustanova socijalne zaštite

Ministrica najavila unapređenje usluge ustanova socijalne zaštite
Foto: Vlada KS | Ministrica najavila unapređenje usluge ustanova socijalne zaštite

SARAJEVO - Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić održala je sastanak s direktorima ustanova socijalne zaštite i predstavnicima Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Sastanak je organizovan s ciljem unapređenja usluga koje ove ustanove pružaju građanima KS.

Razgovarano je o ključnim izazovima s kojima se susreću ustanove socijalne zaštite i Služba za zapošljavanje, kao i o mogućnosti za poboljšanje kvaliteta i efikasnosti njihovih usluga.

Ministrica je naglasila važnost međusektorske saradnje za osiguranje sveobuhvatne i efektivne socijalne zaštite.

"Naš primarni cilj je unaprijediti usluge koje pružamo građanima, posebno onima kojima su najpotrebnije. Kroz zajednički rad i saradnju između ustanova socijalne zaštite i Službe za zapošljavanje, možemo postići značajne rezultate koji će direktno uticati na poboljšanje kvalitete života naših sugrađana", istakla je ministrica Pavić-Pečenković.

Ministrica je izrazila i zahvalnost svim direktorima ustanova socijalne zaštite i predstavnicima Službe za zapošljavanje na njihovom kontinuiranom trudu i posvećenosti. Takođe je naglasila da će Ministarstvo nastaviti pružati podršku i raditi na daljnjem unapređenju sistema socijalne zaštite u KS.

"Ovaj sastanak je još jedan korak u nizu aktivnosti koje poduzimamo kako bismo unaprijedili naše usluge i osigurali da svaki građanin Kantona Sarajevo ima pristup kvalitetnoj i pravovremenoj socijalnoj zaštiti", zaključila je ministrica Pavić-Pečenković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije