Gradovi

Mladi atletičari beogradskog "Partizana" na pripremama u Trebinju

Mladi atletičari beogradskog "Partizana" na pripremama u Trebinju
Foto: Vesna Duka | Mladi atletičari beogradskog "Partizana" na pripremama u Trebinju

TREBINJE - Članovi omladinske selekcije Atletskog kluba "Partizan" iz Beograda su, četvrtu godinu za redom, na pripremama uoči predstojeće sezone u Trebinju, u Gradu sunca gdje se ove godine okupilo oko 100 mladih sportista sa svojim trenerima.

Milan Pavlović, generalni sekretar Atletskog kluba Partizan, ističe da su prezadovoljni uslovima, te da će se sigurno vratiti i naredne godine.

"Mi smo već četvrtu godinu zaredom u Trebinju, a ovaj put smo smešteni u Gradu sunca, u kome imamo sve uslove za rad, jer su i smeštaj, hrana, teren fenomenalni i nemamo zamerki, tako da već sada možemo reći da dolazimo i naredne godine, nadamo se, sa još više atletičara", kaže Pavlović.

Rukovodilac mlađih selekcija Atletskog kluba Partizan Petar Glilić zahvalio se i predstavnicima Gradske uprave Trebinja na gostoprimstvu.

"Uslovi zaista jesu odlični, ali nama su najbitniji ljudi, pa se se ovde vraćamo uvek, jer su nas lepo dočekuju, kao da se poznajemo decenijama, pripremajući se najpre za Prvenstvo Beograda za mlađe kategorije, kvalifikacije Kupa Srbije, a tu nam je i naša Ivana Ilić i par odabranih atletičara iz grupe starijih junior, tako da idemo polako ka seniorskom stažu i boljim rezultatima za njih, ali i naš klub", naveo je Gligić.

Aleksandra Gligić, trener u Atletskom klubu i generalni sekretar Atletskog saveza Beograda je rekla da su nakon priprema u Trebinju, rezultati atletičara jako dobri.

"Možemo reći da su nam pripreme u Trebinju postale tradicija, jer kad se pripremamo ovde rezultati su jako dobri u letnoj sezoni, a ono što je dobro nećemo da menjamo, o čemu, uostalom, govori i činjenica da svake godine dolazi sve veći broj atletičara", pojašnjava Gligićeva.

Mlade atletičare je u Gradu sunca posjetio i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, napominjući da im je cilj poboljšati sve uslove iz oblasti sporta, kako bi iz godine u godinu na pripreme u Trebinje dolazilo što više klubova.

"Ovi ljudi su nam postali prijatelji i njihove pripreme i posjete našem gradu su na obostrano zadovoljstvo, a ono što je naš cilj i što postižemo jeste da svake godine dolazi sve veći broj takmičara", kaže Ćurić.

On je podsjetio da su ove godine aplicirali da Trebinje dobije status evropskog grada sporta i izrazio nadu da će sve proći kako treba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije