Gradovi

Na pomolu rješenje krize u Brčkom

Na pomolu rješenje krize u Brčkom
Na pomolu rješenje krize u Brčkom

BRČKO - Na današnjem sastanku predstavnika skupštinske većine i Vlade Brčko distrikta približeni su stavovi, što bi moglo dovesti do rješenja krize nastale u funkcionisanju vlasti u distriktu.

"Sjednicu Vlade zakazao sam za srijedu, 10. februar. U ovom trenutku ne mogu precizno da kažem šta će se dešavati, ali očekujem da riješimo krizu. Atmosfera je optimistična i traži se rješenje koje će biti podjednako prihvatljivo za sve", rekao je gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić.

Predsjednik Skupštine distrikta Đorđa Kojić naveo je nakon sastanka da nisu postignuti konkretni dogovori, ali da postoji napredak.

"I dalje su u opciji dva prijedloga koja moramo približiti kako bi u srijedu bila održana sjednica Vlade", rekao je Kojić.

Prema njegovim riječima, novi sastanak parlamentarne većine zakazan je za utorak, 9. februar.

Šef Odjeljenja za urbanizam Vlade Brčko distrikta Ismet Dedeić naglasio je da vjeruje da će nakon sjednice u srijedu biti prekinuta blokada rada Vlade.

"Nisam optimsta da će ovo pitanje biti riješeno u ovoj godini, ali će biti riješeno na dobrobit svih", naglasio je Dedeić.

U srijedu, 10. februara, biće nastavljena sjednica Vlade distrikta na kojoj bi članovi ove institucije trebalo da se izjasne o izgradnji džamije u centru Brčkog, zbog čega je i nastala blokada u funkcionisanju brčanske vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije