Gradovi

Na ulicama Trebinja biće više policije

Na ulicama Trebinja biće više policije
Foto: Dražan Pozderović | Na ulicama Trebinja biće više policije

TREBINJE - Stanje bezbjednosti na području svih opština istočne Hercegovine u aprilu je bilo zadovoljavajuće, ali će se, s obzirom na sve veći broj turista i gužvi u trebinjskom saobraćaju, policija dodatno angažovati, rečeno je na konferenciji za novinare Policijske uprave Trebinje, gdje je sumiran rad policije u četvrtom mjesecu ove godine.

Načelnik PU Trebinje Siniša Laketa je ovom prilikom istakao da je ovo period sa više gužve, velikog broja turista, gradi se kružni tok, idu maturske svečanosti, slijedi i koncert Ace Pejovića, kada se očekuje mnogo više ljudi u samom Trebinju, pa će policijski službenici s tim u vezi pojačano obavljati svoje aktivnosti.

"Na ulicama će biti više policije radi bezbjednosti", pojasnio je Laketa.

On je rekao da će se policija dodatno angažovati i po pitanju saobraćajnih problema na nekoliko ključnih raskrsnica u gradu, gdje nema policijskih službenika, kao i kod problema parkiranja automobila po trotoarima.

"To će biti u narednom periodu jedan od zadataka. Morate znati da nije sve ni do policije, jer za neke stvari mi prosto nismo nadležni, ali ćemo se truditi da taj problem zajedničkim snagama riješimo", kaže Laketa.

Miodrag Janković, načelnik Sektora Policijske uprave Trebinje, podsjetio je na statistiku saobraćaja u prošlom mjesecu.

"Evidentna je 31 saobraćajna nezgoda, od kojih jedna sa teško i četiri sa lakše povrijeđenim licima. Broj evidentiranih saobraćajnih nezgoda sa materijalnom štetom je 26. Nije bilo nesreća sa poginulim licima", kazao je Janković.

O stanju kriminaliteta je govorio Ljubo Supić, načelnik Sektora kriminalističke policije.

"Policijska uprava Trebinje je evidentirala 14 krivičnih djela, od kojih se 11 odnosi na opšti kriminalitet, dva na privredni i jedno na bezbjednost saobraćaja", kazao je Supić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije