Gradovi

Nova oprema za trebinjske fakultete

Nova oprema za trebinjske fakultete
Nova oprema za trebinjske fakultete

TREBINJE- U okviru projekta modernizacije Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji se provodi preko Evropske banke, u toku je opremanje Fakulteta za proizvodnju i menadžment i Akademije likovnih umjetnosti u Trebinju, a radi se o učioničkom i kancelarijskom namještaju, te drugim sadržajima bitnim za proces nastave.

Novi kancelarijski i učionički namještaj, kao i interaktivne table i moderna oprema za informatički kabinet u mnogome će unaprijediti nastavu na ove dvije visokoškolske ustanove, gdje ističu da cilj cjelokupnog projekta i jeste stvaranje boljih uslova rada i studenata, ali i njihovih profesora.

Na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju su, osim učioničkog i kancelarijskog namještaja, naročito sretni zbog nove, specifične opreme za potrebe studijskih programa Akademije, poput modernih pomagala za grafiku, multimedije i slično.

„Ono što bih posebno istakao i što je za moderno izvođenje nastave vrlo značajno jesu interaktivne table, s obzirom da u svome programu imamo sve više onoga što danas nazivamo savremenom medijskom umjetničkom praksom, dakle, ono što jeste vezano za ekransku sliku, odnosno, video art, multumediju, u čemu će nam u dobroj mjeri pomoći i druga oprema“, ističe Veselin Brković, prodekan za nastavu akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

S obzirom da je ovo jedna od faza projekta koji teče sukcesivno i u čijoj su ranijoj fazi na Fakultetu za proizvodnju i menadžement Trebinje već nabavili savremena laboratorijska pomagala i instrumente, nova informatička oprema će kompletirati moderan način izvođenja nastave i na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Rukovodstvo obje ove visokoškolske ustanove se slaže da će i novi, moderan enterijer, sa novim stolicama, ormarima i pratićim namještajem, doprinijeti poboljšanje kvaliteta nastave u novoj akademskoj godini.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije