Gradovi

Spomenka Stevanović na čelu Opštinskog odbora DNS-a

Spomenka Stevanović na čelu Opštinskog odbora DNS-a
Spomenka Stevanović na čelu Opštinskog odbora DNS-a

ZVORNIK - Spomenka Stevanović, poslanik Demokratskog narodnog saveza (DNS) u Narodnoj skupštini RS, izabrana je juče za predsjednika Opštinskog odbora DNS Zvornik, odlučeno je na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine zvorničkog DNS-a, koji je ostao bez predsjednika nakon isključenja Jovana Hadži Mitrovića iz stranke.

Vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine u Zvorniku prisustvovao je predsjednik i potpredsjednici DNS-a Marko Pavić, Nedeljko Čubrilović i Mladen Simić, kao i generalni sekretar stranke Dragutin Rodić.

Pavić je istakao da Mitrović nije isključen zato što se nije slagao sa podrškom DNS-a kandidatima SNSD-a za predsjednika RS i člana ove stranke za Predsjedništvo BiH na oktobarskim izborima.

"Mitrović je isključen zato što je javno izjavio, a tako se i ponašao, da neće poštivati odluke Glavnog odbora DNS-a", naglasio je Pavić.

Ističući da je Mitrović samostalno i samovoljno radio i kao poslanik u parlamentu BiH, Pavić je rekao da DNS nije nikada imao od Mitrovića nikakve izvještajne informacije o svom radu.

"Mitrović je isključen iz stranke i za nerad u Opštinskom odboru, kao i nesaradnju sa predsjednikom i Predsjedništvom DNS-a", objasnio je Pavić, dodavši da se zbog njegovog takvog rada i ponašanja dugo razmišljao da li da rasprava o smjeni počne u Opštinskom odboru Zvornik.

Od toga se, kaže predsjednik DNS-a, odustalo samo zato da se ne stvori nepovoljna klima u kojoj bi jedni druge optuživali i svađali se, a ne bi dobili povoljan rezultat.

"Zato smo ocijenili da odluku o Mitrovićevom isključenju treba da donese Predsjedništvo DNS-a jer je lakše da optužbe podnosi ovo tijelo i predsjednik, a ne članstvo", rekao je Pavić, dodavši da DNS podržava dalji rad zvorničkog Opštinskog odbora sa novim rukovodstvom.

Jovan Hadži Mitrović juče je u Derventi izabran za novog predsjednika Srpske napredne stranke RS, pošto je na vanrednoj sjednici Skupština stranke prethodno smijenila dosadašnjeg predsjednika Adama Šukala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije