Gradovi

Turska agencija poklonila sedam sušara povratnicima

Turska agencija poklonila sedam sušara povratnicima
Turska agencija poklonila sedam sušara povratnicima

SREBRENICA - Turska agencija za međunarodni razvoj /TIKA/ donirala je sedam sušara za voće bošnjačkim povratnicima u srebreničkoj i bratunačkoj opštini.

Povratnicima je ovu donaciju danas u Potočarima predao direktor te agencije za BiH Zulkuf Oruč, koji je napomenuo da je ovo treća etapa u pružanju pomoći povratnicima u ovim opštinama.

"Danas smo dostavili sedam uređaja, kapaciteta 300 kilograma, za sušenje voća koje uzgaja veliki broj povratnika u ovom kraju", rekao je Oruč i dodao da su mašine donirane udruženjima i pojedincima s ciljem da ih koristi više porodica koje uzgajaju voće.

Prema njegovim riječima, ovaj poklon izgleda skroman, ali je bitan jer ima ekonomski i psihološki značaj za povratnike, koje stimuliše da istraju i ostanu na svojim imanjima.

On je podsjetio da je ova turska agencija, s ciljem razvoja poljoprivrede, samozapošljavanja, ostvarivanja prihoda i održivosti povratka, do sada donirala razne vrste sjemena za 223 povratničke porodice, te obezbijedila nekoliko traktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije