Gradovi

Tuzlaci dižu spomenik Lepoj Breni?

Tuzlaci dižu spomenik Lepoj Breni?
Tuzlaci dižu spomenik Lepoj Breni?

TUZLA - Pedesetak građana Tuzle obratilo se pismom načelniku opštine ovog grada Jaminu Imamoviću, u kome su iznijeli inicijativu da se Lepoj Breni podigne spomenik u centru grada.

Kao jedan od razloga inicijatori navode i taj što je ona jedna od najpoznatijih Tuzlanki, koja je ime rodnog grada pronijela širom svijeta.

Njima ne smeta što je ona samo rođena u Tuzli, dok je djetinjstvo provela u Brčkom. Smatraju da ako su građani mogli da podignu spomenik Madoni u njenom rodnom mjestu, mogu i oni Breni.

"Brena je jedna i jedina, bila je posljednja prava zvijezda ovih prostora i to je ostala. Znam da joj mnogi zamjeraju to što je napustila Tuzlu i Bosnu, što živi u Beogradu, pa čak pominju i neko njeno slikanje u uniformi, ali ja znam koliko je ona veliki čovjek", kaže Enis Pižurica, jedan od pokretača ove inicijative.

I dok inicijatori ove akcije čekaju odgovor opštinskih vlasti, spremaju se da pjevačicu i zvanično obavijeste o svojoj ideji. Nadaju se da će jednog dana njen spomenik krasiti centar Tuzle, jer "kada može Mostar da ima Brusa Lija, mogu i oni Brenu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije