Gradovi

Ulična kampanja u Modriči povodom Dana Evrope

MODRIČA - U Modriči je danas, povodom Dana Evrope, provedena ulična kampanja u okviru projekta "Obrazovanjem do zapošljavanja u lokalnoj zajednici", koju finansira EU u Republici Srpskoj.

Vođa projekta Dario Atijas rekao je da je ovaj projekat usmjeren na unapređenje obrazovanja odraslih i poboljšanje mogućnosti njihovog zapošljavanja u Doboju, Derventi i Modriči.

Prema njegovim riječima, cilj projekta je izrada strategija obrazovanja odraslih čime  će se stvoriti osnova za razvoj koncepta cjeloživotnog učenja u lokalnim sredinama.

"Projekat treba da rezultira formiranjem lokalnih savjetodavnih tijela koja će biti model učešća i saradnje lokalnih vlasti, obrazovnog, privrednog i sektora zapošljavanja sa zadatkom efikasnijeg praćenja i ostvarivanja obrazovanja odraslih i zapošljavanja lokalnog stanovništva", naveo je Atijas.

On je napomenuo da projekat finansira EU u saradnji sa partnerom Visokom poslovno-tehničkom školom Doboj i saradnikom Zavodom za obrazovanje odraslih Republike Srpske.

Uličnu kampanju pod nazivom "Modriča - industrijski grad" proveo je Centar za promociju evropskih vrijednosti "Evroplus" iz Doboja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije