Gradovi

Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta

Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta
Usvojen Izvještaj o izvršenju budžeta

BRČKO – Brčanski parlament usvojio je Izvještaj o izvršenju budžeta distrikta Brčko za 2014. godinu.

Usvajanju Izvještaja prethodila je jednočasovna rasprava o ovom dokumentu koju su poslanici započeli prije podnevne pauze. 

Nezavisni poslanik Adnan Drapić ocijenio je da je prezentovana rashodovna strana budžeta isuviše visoka, što je, kako je rekao, posljedica lošeg upravljanja sredstvima građana. 

Poslanik HSS-a Ivan Krndelj rekao je da je sramota za ovu lokalnu zajednicu podatak da je distrikt prošlu fiskalnu godinu završio sa deficitom, iako je posljednjih godina imala na raspolaganju više stotina miliona maraka budžetskih sredstava. 

Poslanik SDP-a Esad Atić rekao je da bi Direkcija za finansije trebalo da bude nezavisna institucija, a ne da djeluje pod političkim pritiscima. 

Direktor Direkcije za finansije Mato Lučić je istakao da je ostvarenje poreskih prihoda u 2014. godini bilo bolje od planiranog, te podsjetio da je lani izvršen povrat deviznih sredstava štedišama sa područja distrikta od 12,23 miliona KM. 

Skupština je jednoglasno usvojila i Izvještaj o radu Direkcije za finansije distrikta Brčko za 2014. godinu, Izvještaj Službe za legalizaciju u 2014. i Izvještaj o reviziji finansijskih izvještaja Javnog preduzeća "Luka Brčko" za prošlu godinu. 

Deklaracija o borbi protiv nepotizma u institucijama i javnim preduzećima u distriktu Brčko, koju je predložio Klub poslanika PDP-SNS, nije dobila podršku parlamentarne većine. 

Izvještaj Odjeljenja za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove – Službe za legalizaciju bespravo izgrađenih objekata za period 5.januar – 31. mart 2015.godine usvojen je bez rasprave o njemu. 

Skupština distrikta Brčko će sutra u 10.00 časova održati vanrednu sjednicu. na kojoj bi poslanici trebalo da usvoje rebalans ovogodišnjeg budžeta, te po hitnom postupku Nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o izvršenju budžeta distrikta Brčko za 2015. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije