Gradovi

Zabranjen rad turskoj klinici za vantjelesnu oplodnju u Sarajevu

SARAJEVO - Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo privremeno je zabranila rad turskoj poliklinici za vantjelesnu oplodnju "Bahdžeči" u Hadžićima kod Sarajeva.

Inspekcija je utvrdila niz neregularnosti, nakon čega je 13. januara donijela odluku o zabrani rada, mada pacijenti i dalje nesmetano dolaze u ovu ustanovu, saznaje "Dnevni avaz".

Kantonalni zdravstveni inspektor Amela Tanović-Ćeranić utvrdila je da je direktor poliklinike Admir Rama upisan kao direktor mimo zakonskih procedura, kao i to da nije imao pet godina radnog iskustva, što je bio jedan od uslova za izbor direktora.

Inspekcija smatra zabrinjavajućom i činjenicu da u ovoj ustanovi radi samo jedan ljekar specijalista, a u vrijeme posjete inspekcije u klinici je zatečen i izvjesni Umit Goktola, čiji je identitet utvrđen na osnovu pasoša.

Tržišno-turistička inspekcija utvrdila je, takođe, da se prije operativnog zahvata pacijentu kaže jedna cijena, a poslije operacije druga, a utvrđeni su i nedostaci u cjenovniku usluga, koji nisu propisno ovjereni kod nadležne ljekarske komore.

Poseban problem, koji je uznemirio pacijente, odnosi se na nezakonito i nepropisno uzimanje tkiva za citološku analizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije