Hronika

Akcija "Treska" u Sarajevu: Specijalci se spustili konopcima do dilera

Akcija "Treska" u Sarajevu: Specijalci se spustili konopcima do dilera
Foto: Klix | Akcija "Treska" u Sarajevu: Specijalci se spustili konopcima do dilera

SARAJEVO - Višemjesečna istraga rezultirala je danas dramatičnom policijskom akcijom "Treska" u Sarajevu, gdje je uhapšeno 13 uglavnom mlađih osoba, osumnjičenih za dilanje droge na području Kantona Sarajevo, ali i šire.

Scenama kakve se viđaju u američkim akcionim filmovima svjedočili su mještani naselja Stup, gdje su se specijalci sa 13. sprata konopcima spustili do jednog stana na sedmom spratu, u koji su potom upali.

"Izgledalo je baš spektakularno, specijalci su se spuštali konopcima, a zatim uletjeli u stan. Takvo nešto nisam vidio dosad", rekao je očevidac akcije.

Osim u naselju Stup, pretresi su izvedeni i na Čengić vili i u Buća potoku. Riječ je o ukupno devet lokacija.

Zaplijenili su policajci niz dokaza koji će im služiti u daljem postupku, a uz ostalo oduzeta je i droga.

"Tokom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 2,5 kilograma spida, oko dva kilograma marihuane, oružje, municija, jedno vozilo, mobilni telefoni, SIM kartice, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s nezakonitostima", pojasnili su iz polcije.

Iz nadležnog tužilaštva potvrdili su hapšenje 13 lica.

"Sumnjiče ih za nedozvoljenu proizvodnju i promet droge, te nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i municije", kazala je Azra Bavčić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Istražioci uhapšene terete da su drogu nabavljali i prodavali od maja ove godine.

Osumnjičeni su, nakon hapšenja, odvedeni na kriminalističku obradu u FUP, nakon čega će ih, kako je i praksa, ispitati tužilac.

Uhapšeni su M.T. (26), E.T. (22), V.J. (28), V.V. (26), M. P. (28) i E.M. (37). Takođe, hapšenje nisu izbjegli ni F.V. (39), A.B. (34), S.P. (39), E.P. (43), A.M. (20), D.H. (22) i H.B. (53).

Akcija je izvedena po naredbama sarajevskog Opštinskog suda i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a u njoj su učestvovali pripadnici Specijalne policijske jedinice FUP-a i njihove kolega iz MUP-a KS.

Hapšenje u Brčkom

Policija Brčko distrikta uhapsila je L.D. (24), nakon što je kod njega pronašla oružje, narkotike i veću količinu lijekova, saopšteno je iz brčanske policije.

Pretres je izvršen u Ulici Mehmedagića u Brčkom, prilikom kojeg su pronađena tri gasna pištolja, 100 metaka, jedna ručna bomba, 52 metka za gasni pištolj, 59 kutija tromadol tableta, 20 kutija apaurina, 2,2 grama marihuane i devet tableta plave boje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije