Hronika

Arsenal oružja čuvali u kućama

Arsenal oružja čuvali u kućama
Arsenal oružja čuvali u kućama

GRADIŠKA, RIBNIK - Policija u Gradišci i Ribniku u dva odvojena pretresa tokom vikenda pronašla je i oduzela arsenal nelegalnog naoružanja, koji su vlasnici čuvali u svojim kućama.

Policajci su u Gradiškoj na osnovu naredbe Osnovnog suda priveli u subotu na saslušanje Boška Borkovića (62) zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a za koje će, po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri, biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu.

Naime, pretresom njegove kuće i pomoćnih objekata u Donjim Karajzovcima pronađene su i oduzete četiri vojne puške M-48, automatska puška s preklopnim kundakom, vojna puška, drveni oblog s kundakom od vojne puške M-48, zatvarači za pušku M-48, veća količina metaka i dva drvena sanduka u kojima se nalazi veća količina minsko-eksplozivnih sredstava.

Naoružanje i eksplozivne naprave izuzeli su radnici za deminiranje Republičke uprave Civilne zaštite.

"O svim prikupljenim saznanjima obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka", kazala je Marija Markanović, portparol banjalučkog CJB-a.

Inače, kako saznajemo, policija je prije pretresa duže vrijeme prikupljala informacije u vezi s posjedovanjem oružja na ovoj lokaciji.

S druge strane, istog dana u Ribniku policija je kod Stanislava Ilića (61) sasvim slučajno pronašla takođe pozamašnu količinu oružja.

Kako nezvanično saznajemo, njega je prijavio komšija, kojem je Ilić ubio jednogodišnjeg psa šarplaninca.

"Prilikom vršenja uviđaja policajci su pronašli i oduzeli pištolj, zolju, poluautomatsku pušku, lovački karabin, prepravljenu poluautomatsku pušku i više komada municije različitog kalibra", rečeno je u banjalučkom CJB-u.

Ilić je tako pored prijave za mučenje i ubijanje životinja, "zaradio" i prijavu za nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja i eksplozivnih materija, a o svemu je upoznat i tužilac banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije