Hronika

Kombi pun djece umalo upao u Vrbas

Kombi pun djece umalo upao u Vrbas
Foto: Blic | Autobus sa fudbalerima banjalučkog kluba udario u stijenu, pet osoba povrijeđeno

MRKONJIĆ GRAD - Pukom srećom izbjegnuta je tragedija nesagledivih razmjera, kada je kombi s petnaestak mladih banjalučkih fudbalera te trenerima i vozačem proteklog vikenda udario u stijenu u mjestu Surjan, opština Mrkonjić Grad.

Od slijetanja u Vrbas, po riječima upućenih u detalje ove nezgode, sačuvala ih je zaštitna ograda.

U vozilu, kojim su se s turnira održanog u Jajcu vraćali ka Banjaluci, bili su mališani banjalučkog Omladinskog fudbalskog kluba "Sport Team", a pet ih je povrijeđeno, s tim što jedan maloljetnik ima teže povrede.

"Pod još neutvrđenim okolnostima, a vjerovatno i zato što je put bio klizav, kombi je, idući ka Banjaluci, udario u zaštitnu ogradu sa desne strane puta, a zatim se odbio ka stijeni s lijeve strane", pojašnjava izvor "Nezavisnih".

Iz OFK "Sport Team" su nam potvrdili da se ova nezgoda dogodila, i to u momentima kada su se djeca vraćala s fudbalskog turnira u Jajcu, gdje su osvojila prvo mjesto, ali detalje nisu mogli da otkrivaju.

Kombi je vlasništvo preduzeća "Žak turs", u kojem, takođe, detalje nisu željeli da iznose, osim što su kazali da je kritičnih momenata put bio klizav zbog kiše.

Iz Policijske uprave Mrkonjić Grad potvrdili su da je u mjestu Surjan, opština Mrkonjić Grad, u subotu oko 16 časova došlo do ove nezgode.

"Vozač M.O. (55) iz Banjaluke, upravljajući autobusom folskvagen krafter, izgubio je kontrolu nad vozilom i udario u stijenu. Potvrijeđeno je pet maloljetnih lica", saopšteno je iz policije.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS "Nezavisnim" je potvrđeno da im je dovezeno pet dvanaestogodišnjaka - D.K., A.M., Đ.S., N.LJ. i J.P.

D.K. je primljen s teškim povredama i hirurški je zbrinut, te je njegovo stanje trenutno stabilno, ali će radi daljeg liječenja i praćenja ostati hospitalizovan u Klinici za dječju hirurgiju.

"Pacijenti A.M., Đ.S., N.LJ. i J.P. su primljeni s lakšim povredama, te su nakon svih obavljenih dijagnostičkih i terapijskih procedura isti dan upućeni na kućno liječenje", rekli su iz UKC RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije