Hronika

Autobus umalo udario u kuću

Autobus umalo udario u kuću
Autobus umalo udario u kuću

FOČA - Autobus prevoznika "Jugoprevoz Gacko", u kojem je bilo šest putnika, sletio je sinoć u mjestu Bukovica, kod Foče, i zaustavio se u dvorištu, u blizini kuće porodice Mališ, a pukom srećom, niko nije povrijeđen.

Saobraćao je na liniji Nevesinje - Beograd, a nezgoda se dogodila oko 22.30 na krivini i uzrok je, kako tvrde iz policije, najvjerovatnije brzina neprilagođena uslovima na putu.

Stanovnici Bukovice naglašavaju da je nakon slijetanja autobusa među putnicima zavladala velika panika, te da se, ipak, sve na kraju dobro završilo, jer osim šoka koji su doživjeli težih posljedica nije bilo.

Mještanka Mila Mališ, u čije je dvorište autobus sletio, kaže da je malo falilo da udari u njenu kuću.

"Naša kuća je odmah uz asfalt. Taman smo malo zaspali, a moja mama, starica, zatražila je vode i ja sam joj dala. Ne znam ni da li sam ponovo zaspala i odjednom sam čula da nešto lupi i da narod jauče! Zaustavio se na dva metra od moje kuće. I putnici, ali i brat, te majka, koji sa mnom žive, svi smo u šoku", rekla je Mališeva za "Nezavisne".

Prema njenim riječima, dok je do sebe došla, jedan od mladića koji je bio u autobusu zalupao je na vrata.

"Tražio je vode za putnike, među kojim je bila i jedna žena sa djecom. Rekao nam je da je autobus sletio i moj brat je potom otvorio vrata. I ja sam se tada obukla, izašla i utom čujem kako putnici vrište u autobusu", dodala je Mališeva.

Ona je naglasila da je malo nedostajalo da autobus udari u kuću i sve ih zajedno surva u rijeku Drinu, čije je korito blizu mjesta gdje se ova nezgoda dogodila.

"Kod nas je kuća starija i mi smo, eto, nakon svega, dočekali i da se ovo dogodi. Srećom, niko se nije ni ogrebao", ispričala nam je juče šokirana žena.

U preduzeću "Jugoprevoz Gacko" nismo uspjeli da dobijemo komentar u vezi sa ovom saobraćajnom nezgodom. U policiji su naglasili da je obavljen uviđaj, te da se istraga nastavlja.

"U autobusu nije bilo mnogo osoba, pošto je on trebalo da ide za Beograd, pa je tek počeo da 'kupi' putnike", ispričali su nam policijski izvori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije