Hronika

Bačeni lug zapalio tri auta

Bačeni lug zapalio tri auta
Bačeni lug zapalio tri auta

MOSTAR - Velika materijalna šteta nastala je u požaru koji je u mostarskom naselju Rudnik zahvatio tri parkirana vozila, a po prvim informacijama prikupljenim istragom, plamen je nastao od luga koji je neko odbacio u kontejner s otpadom.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdili su da su pokrenuli istragu, nakon što je zasad nepoznata osoba, po svemu sudeći sasvim slučajno, izazvala ovaj nesvakidašnji požar.

"Po informacijama kojima zasad raspolažemo, nepoznata osoba je u kontejner s otpadom istresla lug iz peći za grijanje", kazali su iz policije.

Iskre su potom, kako se vjeruje, zapalile i odloženu kartonsku ambalažu, a po nesreći, duvao je i jak vjetar, pa se vatra brzo proširila iz kontejnera i na obližnje rastinje.

"Potom je vatra zahvatila tri parkirana automobila. Veća materijalna šteta nastala je na BMW-u, audiju i sitroenu. Od toga, dva vozila, i to BMW i audi, gotovo su u potpunosti izgorjela", rečeno je u MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Požar su lokalizovali pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Mostar, a uviđaj su obavili pripadnici lokalne policije, kao i inspektor za protivpožarnu zaštitu. Istraga je u toku.

U toku je istraga i nakon požara koji je u četvrtak naveče u Prijedoru gotovo progutao mercedes star jedva dvije godine.

Luksuzno vozilo, proizvedeno 2015. godine, izgorjelo je u četvrtak naveče u centru Prijedora, a dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je najvjerovatnije riječ o samozapaljenju.

Iznos štete još nije poznat. Po zasad dostupnim podacima, vlasnik ovog vozila boravi u Belgiji, gdje ima i svoju firmu.

"Vidio sam da su se nad vozilom nadvili veliki plamen i dim, ali ne znam kako je nastao. Pravo da vam kažem, ne znam ni ko je vlasnik tog automobila, ali sam čuo da je u pitanju neki čovjek koji živi u Belgiji", ispričao je jedan Prijedorčanin.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije