Hronika

Bajker krenuo na vašar pa poginuo

Bajker krenuo na  vašar pa poginuo
Bajker krenuo na vašar pa poginuo

DERVENTA - Bajker Amel Plehandžić (27) iz Gornjih Koliba, kod Broda, poginuo je u utorak u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Brod - Derventa, u mjestu Lužani, čime je nastavljena crna serija stradanja motociklista u BiH.

Nesreće u kojima su učestvovali vozači dvotočkaša samo u protekla dva mjeseca koštale su glave čak šest osoba, mahom mladića.

Do nesreće u kojoj je život izgubio Plehandžić je došlo kada je on vozeći motocikl iz pravca Broda prema Derventi udario u vozilo golf, koje je skretalo u dvorište obližnje kuće. Da se radi o stravičnoj nesreći, potvrdili su i očevici, koji kažu da je Plehandžić od siline udara preminuo na licu mjesta.

"Taj čovjek skretao je golfom u svoje dvorište, pa je Amel udario direktno u njega", pričaju očevici.

Mještani Gornjih Koliba, komšije i prijatelji u velikom su šoku i nevjerici zbog ove tragedije.

"On je zajedno sa kolegom Ilijom te kobne večeri krenuo kod ujaka na vašar u Prnjavor i eto kakva ga je tragedija zadesila", priča Mersija Mujčin, mještanka Gornjih Koliba. Kako kaže, nakon tragedije policija je obavijestila Amelovu majku, koja se u ubrzo našla na licu mjesta.

"To se desilo na svega nekoliko kilometara od Amelove kuće. Mislila je da se radi samo o udesu pa je ponijela njegovu kacigu i jaknu da mu da, međutim, kada je došla na lice mjesta, zatekla je stravičan prizor", u suzama priča Mujčinova.

Prema njenim riječima, Amel je bio zaljubljen u motocikle, posjetio je skoro svaku motorijadu koja se održavala u BiH.

"To je bio vrijedan i voljen mladić. Roditelji mu imaju veliku farmu stoke, on je radio sve poslove. Prije nego što će krenuti za Prnjavor pomogao je majci da pokupi sijeno", kazala je Mujčinova.

Povrijeđena dvojica motociklista  

Motociklisti D.H. (19) i V.M. teško su povrijeđeni u dvije saobraćajne nezgode koje su se dogodile na području Tuzle i Teslića.

Do nezgode u kojoj je teško povrijeđen D.H. (19) iz Tuzle je došlo kada se on vozeći derbi sudario sa vozilom kojim je upravljao francuski državljanin. Tom prilikom teško je povrijeđen i H.I. (20), saputnik motocikliste.

Teške povrede je zadobio i motociklista V.M. iz Teslića kada se sudario sa sugrađaninom koji je vozio mercedes.***

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije