Hronika

Banjalučanka povrijeđena bježeći od razjarenih pasa

Banjalučanka povrijeđena bježeći od razjarenih pasa
Banjalučanka povrijeđena bježeći od razjarenih pasa

BANJALUKA - Tridesetčetvorogodišnja Banjalučanka Jelena Popović zadobila je višestruke povrede u padu sa bicikla nakon bijega od čopora razjarenih pasa, u blizini Ekonomskog fakulteta u Banjaluci.

Vraćajući se danas oko jedan sat poslije ponoći kući iz pravca mosta Venecija, prema naselju Starčevica, u Ulici majke Jugovića, primijetila je veći broj lutalica na zelenoj površini sa njene desne strane, koji su počeli da trče prema njoj.

Pokušala je, kako nam je ispričala, da im pobjegne, ali je pala, nakon čega su joj u pomoć priskočili očevici nezgode, a psi su se razbježali.

"Vidjevši da će me napasti, ubrzala sam i oni su me sustigli, režeći i lajući. Najednom, pala sam i počela da plačem. U međuvremenu se oko mene sakupilo više očevidaca, te je neko pozvao Službu hitne pomoći i njihova ekipa je došla na mjesto događaja", navela je Popovićeva.

Zadobila je, kako ističe, povrede ramena, lakta, kao i hematom na oku.

"Već duže vrijeme na tom mjestu, odnosno lokaciji između Ekonomskog i Pravnog fakulteta sa jedne, te rijeke Vrbas sa druge strane, utočište je našao veći broj pasa lutalica. Pored njih nije nimalo prijatno proći, ali sam mislila da su bezopasni. Međutim, ispostavilo se da sam pogriješila", ističe Popovićeva.

Sve se, naglašava ona, dogodilo ispred Studentskog doma, u kojem ovih dana gostuje veliki broj stranih turista zbog festivala "Kestenburg".

"Sa sobom će, kada odu u svoje države, pored svih ljepota i Banjaluke i tog festivala, ti strani turisti ipak ponijeti i uspomenu na ovaj gradski propust", naglašava ona.

Ova Banjalučanka je, nakon nezgode, vozilom Službe hitne pomoći prevezena u Hitnu prijemnu hiruršku ambulantu Univerzitetske bolnice Klinički centar (UBKC) Banjaluka juče u 1.50, gdje je primljena s lakšim povredama koje nisu zahtijevale hospitalizaciju.

"Zbog povrede oka upućena je na pregled u Kliniku za očne bolesti. Pregledana je u prijemnoj oftalmološkoj ambulanti i evidentirane su traumatske lezije kapaka desnog oka, kao i povreda glave u okolnim strukturama. Radi se o kontuzionoj povredi s krvnim podlivom. Pacijentkinja je primarno zbrinuta i uz dalje upute puštena na kućno liječenje", navedeno je UBKC Banjaluka.

Iz CJB Banjaluka potvrđeno je da im je ova nezgoda prijavljena, te da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja.

Ovim incidentom se, kako poručuju iz banjalučke Gradske uprave, ispostavila ispravnom odluka da ti psi budu premješteni u azil.

Slaven Grbić, iz gradskog azila, potvrdio nam je da je uklanjanje pasa počelo danas, a biće nastavljeno i sutra.

"Mi smo dobili nalog da se ti psi preuzmu u azil. Vidjećemo potom da ih preuzmu društva za zaštitu životinja", kazao je Grbić.

Međutim, Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja "Kerber", rekao je da za te pse azil nije rješenje, ali da ovo udruženje nema kapaciteta da ih preuzme.

"Mi, aktivisti udruženja za zaštitu životinja, odnosno ljubitelji pasa, sada ćemo imati hitan sastanak, da pokušamo pronaći rješenje da ti psi ne idu u azil", kazao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije