Hronika

Banjalučke hakerke ukrale 50.000 KM sa računa firme iz Livna

Banjalučke hakerke ukrale 50.000 KM sa računa firme iz Livna
Banjalučke hakerke ukrale 50.000 KM sa računa firme iz Livna

LIVNO - Federalna uprava policije, na osnovu naredbe Opštinskog suda u Livnu raspisala je međunarodnu potjernicu za Zoricom Vučan (48) i njenom kćerkom Kristinom (25) iz Banjeluke, koje se sumnjiče za udruživanje radi činjenja krivičnog djela u vezi sa prevarom, utajom, te računarskom prevarom “teškom” više od 50.000 maraka.

Na zvaničnoj internet-stranici FUP-a navedeno je da se traži njihovo hapšenje i ekstradicija.

Kako faktor.ba saznaje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Livanjskog kantona, protiv Zorice i Kristine Vučan Tužilaštvu je upućena krivična prijava jer su početkom godine, tačnije u januaru, putem prevare s internetskim plaćanjem, uspjele skinuti veću sumu novca sa računa jedne livanjske firme.

– Novac su prebacile na svoje račune, koje su imale otvorene u nekoliko banaka na području Banje Luke – kazao nam je portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Saznajemo da su ove dvije prevarantice dio novca uspjele podići, dok je dio u međuvremenu blokiran, čim se saznalo za prevaru.

Opštinski sud u Livnu naredbu za raspisivanjem potjernice donio je polovinom maja ove godine, nakon što su prevarantice postale nedostupne organima gonjenja.

(Faktor.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije