Hronika

Banjaluka: Dvoje poginulo u strahovitom sudaru džipa i vozila Hitne pomoći (Foto)

Banjaluka: Dvoje poginulo u strahovitom sudaru džipa i vozila Hitne pomoći (Foto)
Banjaluka: Dvoje poginulo u strahovitom sudaru džipa i vozila Hitne pomoći (Foto)

BANJALUKA - Dvije osobe su poginule, a dvije teško povrijeđene u strahovitoj saobraćajnoj nesreći u petak poslijepodne na autoputu Banjaluka - Gradiška, kod prijedorske petlje.

"Nezavisnim" je potvrđeno da je poginuo vozač džipa tojota rav 4, koji je išao iz pravca Laktaša, i pacijent iz vozila Hitne pomoći, vlasništvo Doma zdravlja iz Zvornika, koje se kretalo iz pravca Banjaluke.

Teške i po život opasne povrede zadobili su vozač vozila Hitne pomoći i pratnja pacijenta, koji je, kako saznajemo, iz Zvornika.

Vozaču vozila Hitne pomoći je, kako je potvrđeno, amputirana noga, dok su pratnji pacijenta, mladiću starosti oko 21 godine, nanesene teške povrede u predjelu glave, kičme i grudnog koša.

Očevici koje smo zatekli na mjestu teške nesreće ispričali su da je nastradali vozač džipa, koji je išao iz Laktaša oko 15.15 preticao preko duple pune linije i direktno udario u vozilo Hitne pomoći.

"Džip je išao oko 150 kilometara na čas. Nekoliko desetina metara prije prijedorske petlje krenuo je preticati i prešao u suprotnu traku i direktno udario u vozilo Hitne pomoći. Džip je smrskan, kao i kabina vozila Hitne", ispričao je očevidac, koji je želio da ostane anoniman.

Dodao je kako su od siline sudara iz vozila Hitne pomoći ispali svi koji su se vozili.

Dijelovi automobila rasuti po autoputu, te krvavi tragovi na džipu i u vozilu Hitne pomoći takođe su oslikavali jačinu strahovitog sudara.

Do kasnih poslijepodnevih časova, vatrogasci i policija nisu uspjeli izvući beživotno tijelo vozača iz smrskanog džipa, dok su dvojica teško povrijeđenih iz vozila Hitne pomoći u rekordnom vremenu odvezeni u banjalučki Klinički centar.

Očevici su dodali da su povrede vozača iz vozila Hitne pomoći takođe teške.

"Kabina vozila Hitne pomoći je potpuno smrskana i vidio sam da je teško povrijeđeni vozač, prilikom odvoženja, bio bez jedne noge", naveo je jedan od očevidaca teške nesreće. 

Zbog nesreće u peta je u višečasovnoj blokadi bila dionica autoputa i to od prijedorske petlje do benzinske pumpe u prigradskom naselju Trn.

Nepregledne kolone automobila i kamiona preusmjeravane su na "staru banjalučku cestu".

Na mjestu nesreće i predsjednik RS

Milorad Dodik predsjednik Republike Srpske, zatekao se u petak na mjestu saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe na autoputu Banjaluka - Klašnice.

Dodik je, u pratnji službenih automobila, razgovarao sa policajcima koji su obavljali uviđaj o uzrocima ove teške nesreće.

Vezana vijest:

Banjaluka: U sudaru džipa i vozila Hitne pomoći poginula najmanje jedna osoba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije