Hronika

Banjaluka: Manijak nasrnuo na studentkinju

Banjaluka: Manijak nasrnuo na studentkinju
Banjaluka: Manijak nasrnuo na studentkinju

BANJALUKA - Zasad nepoznati muškarac napao je u četvrtak popodne u banjalučkom naselju Sunce moju kćerku D.T., koju je bacio u živicu i počeo se skidati, a ona se opirala, vrištala i na kraju, na sreću, uspjela da se spase od napadača.

Ispričao je to u petak "Nezavisnim" D.T., otac studentkinje, koja je strahote preživjela usred bijela dana, nešto poslije 15.45.

"Moja kćerka D.T. se vraćala s fakulteta i primijetila je da je neki momak prati od pasarele preko zapadnog tranzita u Banjaluci, a zatim i ulicom prema naselju Sunce. U naselju Sunce ju je sustigao, prišao i pitao za neku pekaru, a ona je pokušala da odbije razgovor s njim", priča šokirani otac, koji je želio da mu ime ne izlazi u javnost.

Tu napadač, međutim, nije odustao, već je nastavio da prati ovu studentkinju. Kad su prešli u Ulicu Jovana Raškovića, koja vodi prema UKC Banjaluka, pa ušli u Ulicu Petra Mećave i kretali se oko 15 metara, napadač je ponovo počeo da zapitkuje djevojku.

"Pitao ju je da li je to slijepa ulica, može li se izaći iz nje i slično. Zatim ju je bukvalno bacio u živicu i počeo se skidati, ona je počela vrištati, a vjerovatno se i opirala i udarila ga. On je onda pobjegao. Ruke su joj izgrebane, vjerovatno od živice", navodi naš sagovornik.

Još u četvrtak otac studentkinje otišao je u policiju i prijavio sve što mu je ona ispričala. U policiji su mu, kaže, rekli da su na tragu počiniocu.

"Moja kćerka je sada u šoku", priča zabrinuti otac.

"Nezavisne" su nezvanično saznale da je napadač pokušao da skine trenerku djevojci.

"To nedvosmisleno ukazuje da je pokušao da je siluje", kaže naš sagovornik.

Mještani naselja gdje se dogodila ova drama zgroženi su nemilim događajem, koji na težini dodatno dobija jer se sve zbilo usred bijela dana.

Iz policije su potvrdili da im je ovaj napad prijavljen, te da je potraga za počiniocem u toku, ali nisu mogli saopštiti više detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije