Hronika

Banjaluka: Opelom udario staricu na pješačkom prelazu na Laušu

Banjaluka: Opelom udario staricu na pješačkom prelazu na Laušu
Banjaluka: Opelom udario staricu na pješačkom prelazu na Laušu

BANJALUKA - Mileva Ninković (75) povrijeđena je juče kada ju je u banjalučkom naselju Lauš udario opel, za čijim volanom je bio Tomo Todorović (74), saznaju "Nezavisne".

Nezgoda se, na raskrsnici ulica Karađorđeva i Milorada Umjenovića,  dogodila oko 12.30 časova, a starica je, kako ističu iz policije, zadobila lakše povrede.

Stanari okolnih kuća tvrde da je Ninkovićeva prelazila Karađorđevu ulicu na pješačkom prelazu, te da je opel išao iz pravca kružnog toka prema Laušu.

"Udar je bio zaista jak, i sreća u nesreći je što ona nije ozbiljnije povrijeđena. Riječ je o pješačkom prelazu na kojem gotovo svakodnevno gledamo dramatične scene, jer se tuda vozila brzo kreću, i malo ko razmišlja o pješacima", ističu mještani.

Prema njihovim riječima, ovo je tek jedna u nizu nezgoda u kojim je tokom proteklih godina vozilo udarilo pješaka.

"Ne mogu da vjerujem da preduzeća, nadležna za tu saobraćajnicu, ništa ne preduzimaju da se taj pješački prelaz obezbijedi. Tuda masovno saobraćajnicu prelaze i djeca. Šta se čeka, da neko izgubi život? Zahtijevamo da nadležni nešto pod hitno urade, kako se ovakvi nemili događaji ne bi više ponavljali", ističu mještani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije