Hronika

Banjaluka: Policija privodi studentske vođe zbog plakata

Banjaluka: Policija privodi studentske vođe zbog plakata
Banjaluka: Policija privodi studentske vođe zbog plakata

BANJALUKA - Policija Republike Srpske (RS) pozvala je u subotu oko 13 sati na informativni razgovor dvojicu studenata Univerziteta u Banjaluci.

Studenti Draženko Gončin i Igor Macanović privedeni su, kako se saznaje, u okviru istrage koju MUP RS-a provodi povodom plakata o takozvanom "Laktaškom klanu", koji su prije tri dana osvanuli u više banjalučkih naselja.

Igor Macanović je predsjednik Skupštine studenata Studentskog centra "Nikola Tesla" i jedan od vođa studentskih protesta održanih početkom juna u Banjaluci.

Macanović je danas popodne medijima da policija došla u Studentski dom i uručila im poziva za informativni razgovor.

-Dva inspektora iz Kriminalističkog odjeljenja policije došla su po nas u Studenstski dom i priveli nas bez ikakvog naloga. Na kraju se ispostavilo da je to informativni razgovor, čisto davanje izjava.

Rekli su nam da nas prate više dana, rekao je Macanović.

On smatra da su mu time ugrožena lična prava i sloboda kretanja.

Prije dva dana u MUP RS-a na informativni razgovor je pozvan i Željko Raljića, vlasnik i glavni i odgovorni urednik portala "Istinito", zbog plakata naslovljenih kao "Laktaški klan", kojima se kritikuje vlast RS, na čelu s Miloradom Dodikom.

MARKANOVIĆ: DVA LICA NA INFORMATIVNOM RAZGOVORU ZBOG PLAKATA

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka danas su dva lica bila na informativnom razgovoru radi prikupljanja informacija o spornim sadržajima plakata na kojima su iznesene ozbiljne optužbe protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i drugih lica, potvrdila je Srni portparol ovog centra Marija Markanović.

"Lica su pozvana da ukoliko posjeduju informacije ili dokaze o krivičnim djelima to treba da se saopšti i dostavi nadležnim institucijama kako bi se izvršile neophodne provjere, a ne da se njihovim iznošenjima uznemirava javnost", rekla je Markanovićeva.

U Banjaluci su u noći između 17. i 18. jula izlijepljeni plakati sa pečatom "Stop kriminalu i korupciji" na kojim je aktuelni predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik označen vođom, kako je navedeno, "najzloglasnijeg klana u Evropi, takozvanog laktaškog klana".
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije