Hronika

Banjaluka: U prevrtanju autobusa povrijeđene dvije srednjoškolke i radnik (Foto)

Banjaluka: U prevrtanju autobusa povrijeđene dvije srednjoškolke i radnik (Foto)
Banjaluka: U prevrtanju autobusa povrijeđene dvije srednjoškolke i radnik (Foto)

BANJALUKA - Srednjoškolke D.B. (16) i D.Č. (16), te radnik B.Č. (21), povrijeđeni su jutros kada se autobus, u kojem su se vozili, prevrnuo u mjestu Konotari, opština Banjaluka.

Ova saobraćajna nezgoda na Manjači se dogodila u 7.55, kada su u vozilu banjalučkog prevoznika "Central", koji se kretao iz sela Radulovići prema Banjaluci, bile četiri osobe. Bez povreda je prošao samo vozač, a putnici su, na sreću, samo lakše povrijeđeni.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Banjaluka saopšteno je da su mladić i tinejdžerke, nakon ukazane pomoći u Prijemnoj hirurškoj ambilanti, otpušteni kućama.

U selu gdje se sve dogodilo vlada nevjerica jer na lokaciji gdje se autobus prevrnuo ne može biti razvijena veća brzina. Žitelji mjesta ocjenjuju da je sreća u tome što je nezgoda prošla bez težih posljedica, te dodaju da je danas proslavljan Sveti Nikola pa su u autobusu bila tek tri putnika i vozač, dok ih obično bude više.

U čudu je i vozač Branislav Šešić (52), koji tvrdi da za volanom u posljednje tri decenije nikada nije imao problema.

Naišao sam, kao i svako jutro, polako. Ali autobus se odjednom oteo kontroli, te se "povukao" ulijevo, a zatim smo se prevrnuli pored puta, prisjeća se vozač

"Dvije djevojčice, koje idu u školu u Banjaluku, mlađi radnik i ja bili smo u autobusu. Padao je snijeg pa je ujutru prošla ralica, koja je očistila put. Pijesak, međutim, niko nije posipao, pa je bilo klizavo. Naišao sam, kao i svako jutro, polako. Ali autobus se odjednom oteo kontroli, te se 'povukao' ulijevo, a zatim smo se prevrnuli pored puta", kazao nam je Šešić.

Nakon što se vozilo prevrnulo, mještani su dotrčali kako bi pomogli putnicima.

"Čuo sam da je nešto udarilo i ni naslutio nisam šta se dogodilo. Pomislio sam da se srušila šljiva, koju imam pored kuće. Tek kada sam izašao napolje vidjeh da se autobus prevrnuo na lijevu bočnu stranu. Mještani su ubrzo pomogli putnicima da izađu i to tako što su donijeli merdevine", ispričao nam je Nedeljko Kopranović iz Konotara.

Njegove komšije ističu da su zatim došli roditelji jedne od povrijeđenih tinejdžerki, te da je ona bila potresena, uznemirena, uplakana.

"Ma, dobro je sve prošlo. Moglo je i gore", kazuju mještani.

U CJB Banjaluka tvrde da je, pema prvim informacijama, brzina neprilagođena stanju na putu najvjerovatnije uzrok ove nezgode. Obustave saobraćaja, potvrdili su u policiji, nije bilo.

Vozač, s druge strane, tvrdi da na autobusu ima dobre gume, a ostali zaposleni u "Centralu" nisu željeli da komentarišu ovaj događaj.

Vezane vijesti:

Prevrnuo se autobus kod Banjaluke, povrijeđene tri mlađe osobe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije