Hronika

Banjaluka: Uhapšeni kradljivci luksuznog audija A8

Banjaluka: Uhapšeni kradljivci luksuznog audija A8
Banjaluka: Uhapšeni kradljivci luksuznog audija A8

BANJALUKA - Pripadnici CJB Banjaluka priveli su Đorđa Brnića (23) iz Banjaluke i još tri osobe koje se dovode u vezu sa krađom 35.000 KM vrijednog luksuznog audija A8, vlasništvo Banjalučanina Aleksandra Kostića.

Iz CJB Banjaluka danas je, uz navođenje inicijala osumnjičenih, saopšteno da je Đorđe Brnić označen kao direktni izvršilac krađe audija, koja je prijavljena 9. januara ove godine u Banjaluci.

Protiv njega će biti podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog krađe.

Osim direktnog izvršioca krađe, u akciji "Osmica" u utorak privedeni su još i Miodrag Brnić, Ognjen Branković zvani Žorž i Željko Lekić iz Šipova, koji su odranije poznati policiji.

"Nezavisne" od izvora bliskog istrazi saznaju da je privedeni Brnić bio u prijateljskim odnosima sa oštećenim prije nego što mu je ukrao auto.

"Bili su gotovo nerazdvojni drugovi i ovo je još jedan primjer u kakvom društvu živimo", izjavio je izvor blizak istrazi.

Iz CJB Banjaluka su saopštili da je nakon privođenja pretresno više objekata u vlasništvu Brnića, Brankovića i Lekića. Tokom pretresa pronađen je pištolj i više komada municije, ali nije precizirano kod koga je to pronađeno.

Aleksandar Kostić je 9. januara ove godine prijavio policiji da mu je ukraden audi A8 vrijedan 35.000 KM. Automobil je u trenutku krađe bio parkiran u Ulici braće Kukrika u banjalučkom naselju Rebrovac. Krađa se, prema izjavi vlasnika, dogodila između dva i devet časova ujutro 9. januara.

Nakon prijave policija je pokrenula istragu, a audi je pronađen nekoliko dana kasnije u Tomislavgradu.

Izvor "Nezavisnih" blizak CJB Banjaluka potvrdio je juče da su osobe koje se dovode u vezu sa krađom audija odranije poznate policiji. Đorđe Brnić privođen je u maju 2011. godine zbog sumnje da je podmetnuo požar pod automobil opel astra, vlasništvo Gorana M., a koji je koristila bivša djevojka osumnjičenog. Miodrag Brnić priveden je u aprilu 2011. godine nakon što je u bivšem banjalučkom noćnom klubu "Old kafe" u Sokolskom domu ranio studenta Vladana P. Ranjavanje se dogodilo kada se hitac koji je ispalio Brnić rikošetirao i pogodio mladića u rame. Privedeni Ognjen Branković uhapšen je u oktorbru 2005. godine u akciji kodnog naziva "Eskalibur" kao dio organizovane grupe koja se bavila krađom automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije