Hronika

Bik raskomadao čobanina

Bik raskomadao čobanina
Foto: Ilustracija | Bik raskomadao čobanina

FOČA - Gojko Avram (63) poginuo je u napadu pomahnitalog bika, ili više njih, a tragedija se dogodila na farmi goveda u fočanskom selu Zlatni Bor, gdje je nesrećni muškarac čuvao stoku.

Kobnog dana, u subotu, on je odveo stado na ispašu na obližnju livadu, a naveče se stoka vratila sama, dok Avrama nije bilo.

"To nas je sve uplašilo odmah. Zbog toga smo za njim pokrenuli potragu, i na livadi smo našli prvo Avramovu obuću, a zatim, oko stotinu metara dalje, nađeno je i tijelo sa brojnim, teškim povredama. Bik ga je gotovo raskomadao", rekli su mještani, koji su sve prijavili policiji.

Iz policije su danas saopštili da je Policijskoj upravi Foča ta nesreća prijavljena u subotu u 20.20, a dogodila se na farmi vlasništvo Predraga Džokića, u mjestu Zlatni Bor - Zavait.

"O tom događaju obaviješten je dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje. Pripadnici Policijske uprave Foča su, u prisustvu ljekara mrtvozornika, na mjestu događaja izvršili uviđaj", saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Iz policije kažu da je muškarca usmrtio jedan ili više bikova, a o koliko se životinja radi, ne znaju ni mještani.

"Njega je, vjerovatno, prvo napao jedan bik. Digao ga je, pretpostavljamo svi u selu, na rogove i sigurno tako nosio. Tome u prilog govori podatak da smo tijelo našli daleko od mjesta ispaše. Moguće je da su ga i ostali bikovi napali. Teško je bilo šta reći sa sigurnošću, jer to niko nije gledao", pričaju mještani.

Ovo je, u tom selu, prvi slučaj da nekoga ubije bik, tako da su svi mještani, što zbog tragedije, što zbog teških muka koje su po Avrama bile kobne, u ogromnom šoku.

"Možda su se bikovi uznemirli ili razjarili. Da napadnu čobanina i da ga usmrte, to ne pamti niko", naveli su mještani.

Podsjetimo, farma Zlatni Bor, u selu udaljenom nekoliko desetina kilometara od Foče, proizvodi sir po švajcarskoj recepturi. Pokrenuli su je prijatelji Tatomir Jovičić i Predrag Džokić, obojica iz Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije