Hronika

Bivši odbornik SDA osumnjičen za dilovanje

Bivši odbornik SDA osumnjičen za dilovanje
Bivši odbornik SDA osumnjičen za dilovanje

BANJALUKA - CJB Banjaluka je u akciji kodnog naziva "Signal" uhapsio Nihada Merdžanovića (42) , nekadašnjeg odbornika SDA u opštini Prnjavor, i još petoricu njegovih saučesnika, osumnjičenih za trgovinu kokainom, marihuanom i spidom.

Iz banjalučkog Okružnog tužilaštva danas je saopšteno da su osim Merdžanovića (na slici)  uhapšeni Dragan Adamović (27), pripadnik Specijalne policije MUP-a RS, koji je  još ranije suspendovan, zatim Daniel Lolić (35), Danijel Mitrović (26), Alem Kaliman (38) i Damir Omić (1975), svi iz Banjaluke.

Iz CJB Banjaluka danas je saopšteno da je Adamović privremeno suspendovan iz MUP-a RS 6. avgusta ove godine.

Izvor "Nezavisnih" blizak istrazi naveo je da je Merdžanović u Skupštinu opštine Prnjavor dospio nakon što je preuzeo mandat Huseina Vukovića iz SDA, koji je u međuvremenu preminuo.

Zanimljivo je da tokom 2010. godine Merdžanović nije dolazio na sjednice Skupštine, zbog čega se po Prnjavoru spekulisalo da je uhapšen u Njemačkoj. Prema vlastitom priznanju on u toj zemlji ima dva diskonta pića, a vlasnik je kafića i zlatare u Prnjavoru.

Tokom akcije policija je zaplijenila i veću količinu naoružanja, među kojima su samostrijeli, pištolji i puške.

Među uhapšenima i Dragan Adamović, pripadnik Specijalne policije MUP-a RS, koji je još ranije suspendovan

"Nezavisne" saznaju da su u akciji privedeni i G.R. i P.J. iz Banjaluke, koji su nakon kriminalističke obrade pušteni na slobodu i u budućem postupku će najvjerovatnije imati status svjedoka.

Maja Đaković-Vidović, portparol banjalučkog tužilaštva, izjavila je da osumnjičene terete da su od juna do novembra ove godine, zajedno i po prethodnom dogovoru, nabavljali i preprodavali marihuanu i kokain zavisnicima na području koje pokriva CJB Banjaluka.

"Tužilac je u prethodnih šest mjeseci  rukovodio i nadzirao tok istrage koja je rezultirala pretresima na više lokacija u Banjaluci i Prnjavoru i hapšenjem osumnjičenih. Nakon ispitivanja osumnjičenih, tužilac će odlučiti o predlaganju mjere pritvora", navela je portparol banjalučkog tužilaštva.

Iz CJB Banjaluka su uz navođenje inicijala osumnjičenih kratko dodali da je pronađena veća količina droge, ali tačna količina nije navedena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije