Hronika

Brčko: Uhapšene dvije osobe koje su opljačkale pekaru

Brčko: Uhapšene dvije osobe koje su opljačkale pekaru
Brčko: Uhapšene dvije osobe koje su opljačkale pekaru

BRČKO - Policiji Brčko distrikta sinoć oko 22 sata prijavljeno je razbojništvo počinjeno u pekarnici u Gornjem Rahiću, u kojem su dvije nepoznate osobe, od kojih jedna maskirana i s bejzbol palicom, uz prijetnju trgovkinji, iz kase otuđila manju količinu novca, nakon čega se, zajedno s osobom koja ga je čekala ispred pekare, udaljila u nepoznatom pravcu.

Tokom uviđaja, nedaleko od mjesta izvršenja krivičnog djela pronađena je bejzbol palica i dio opreme koju su počinilac najvjerovatnije koristili prilikom izvršenja ovog krivičnog djela.

Policijski službenici su nakon prikupljenih dokaza  i informacija identifikovali počinitelje, te osobe s inicijalima R.R.(21) i A.N.(20), oba sa područja Brčkog, u veoma kratkom roku pronašli i lišili slobode.

Kriminalističkom  obradom kod istih je pronađen dio opreme kojom su bili maskirani prilikom izvršenja krivičnog djela, kao i dio otuđenog novca.

Oni će tokom dana uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predani Tužilaštvu Brčko distrikta na daljne krivično-pravno procesuiranje, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije