Hronika

Brutalna pljačka u Banjaluci: Pretučen zbog 30 maraka (FOTO)

Brutalna pljačka u Banjaluci: Pretučen zbog 30 maraka (FOTO)
Brutalna pljačka u Banjaluci: Pretučen zbog 30 maraka (FOTO)

BANJALUKA – Pikiran je, praćen, presretnut, a zatim brutalno mlaćen sve dok se nije onesvijestio, te mu je na kraju ukradeno ni manje ni više nego 30 maraka.

Ovu užasnu torturu, pod okriljem noći, juče u 1.55 u centru Banjaluke doživio je Modričanin Nebojša Kojić (37), kojem je, kako su potvrdili ljekari, uz ostale povrede, polomljena i baza lobanje!

Srećom, on je trenutno stabilno, a zbog sumnje da su ga brutalno pretukli, lisice na ruke stavljene su Mirku Vrbanjcu (28) iz Kneževa/Skender Vakufa i Alenu Đuzelu (29) iz Banjaluke.

Obojica su predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka, a dok su ih policajci sprovodili, u stopu ih je pratio kolega naoružan puškom.

Jake mjere bezbjednosti ne čude ako se u obzir uzme sam scenario po kojem je ova pljačka izvedena, ali i činjenica da je, kako saznaju "Nezavisne", Vrbanjac ranije osuđivan zbog razbojništva.

Kojićev košmar odigrao se u noći između utorka i srijede, nekoliko trenutaka nakon što je izašao iz jedne kafane, nedaleko od Ferhatpašine džamije u Banjaluci.

"Utvrđeno je da su i osumnjičeni bili u ugostiteljskom objektu, te da oštećenog nisu poznavali odranije, već da su se, nakon što su uočili da napušta lokal, uputili za njim", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Sumnja se da je dvojac tada, u Ulici patrijarha Makarija Sokolovića, presreo Modričanina, te da su ga tukli dok nije izgubio svijest, nakon čega su mu iz džepa uzeli pare.

"Nezavisne" nezvanično saznaju da su Kojiću na licu vidljive brojne modrice, što dovoljno govori o tome šta je preživio, ali, srećom, nije životno ugrožen.

"Primljen je s prelomom baze lobanje i povredama maksilofacijalne regije. Primarno je zbrinut, a njegovo zdravstveno stanje je zasad stabilno. Radi daljeg liječenja i praćenja, ostaje i dalje hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju", kažu iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Odmah nakon što joj je ovaj napad prijavljen, policija je pohitala na mjesto događaja, ali i u potragu za osumnjičenima. Pripadnici Policijske stanice Centar i Policijske stanice za intervencije uspjeli su da ih pronađu u rekordnom roku. Nezvanično, i videonadzor je snimio osumnjičene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije