Hronika

Bviši radnik brčanske Vlade falsifikovao svjedočanstvo

Bviši radnik brčanske Vlade falsifikovao svjedočanstvo
Bviši radnik brčanske Vlade falsifikovao svjedočanstvo

BRČKO - Osnovni sud u Brčkom potvrdio je optužnicu koju je Tužilaštvo distrikta podiglo protiv bivšeg radnika Vladinog Odjeljenja za javnu bezbjednost čiji su inicijali R.G. /46/ zbog osnovane sumnje da je nabavio i prilikom zapošljavanja upotrijebio falsifikovano svjedočanstvo o završenoj srednjoj školi.

Iz Tužilaštva je saopšteno da optužnica tereti R.G. da je u konkursnoj proceduri provedenoj 2003. godine kao dokaz o završenom srednjem obrazovanju predao ovjerenu kopiju falsifikovane diplome o završenoj Poljoprivrednoj tehničkoj školi u Beogradu.

Tužilaštvo je utvrdilo da ovu ispravu nije izdala naznačena obrazovna ustanova, te da ju je kao takvu upotrijebio optuženi, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ovom licu stavlja se na teret da je navelo Vladine službe da mu, ovjeravanjem kopije lažne diplome, potvrde neistinit sadržaj, te da mu lažne podatke o školskoj spremi unesu u radnu knjižicu. Osim toga, optužnica ga tereti i da je na osnovu lažne diplome pred organom nadležnim za obrazovanje pribavio rješenje o nostrifikaciji inostrane školske isprave.

Odlučujući u fazi prethodnog saslušanja, Osnovni sud prihvatio je optužnicu u cijelosti potvrdivši tako osnovanu sumnju da je optuženi počinio krivična djela koja se odnose na falsifikovanje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Sekretar Tužilaštva Samir Beganović podsjetio je da se u fazi istrage nalazi još šest istovrsnih predmeta, od ukupno 23, koliko ih je po prijavama Vladinih službi otvoreno sredinom prošle i početkom ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije